Politsei edastab tõendusmaterjalid kohtusse ning taotleb pimedale roolijoodikule karistuseks aresti ja auto konfiskeerimist.

Kui nooruk esimest korda 5. augustil Tartus Võru tänaval kinni peeti, jõudis uudis ka maailma meediasse. Mehest kirjutas uudisteagentuur Reute rs , märkides, et tal oli autos ka 16-aastane „kaardilugeja". Politsei andmeil arvasid korrakaitsjad alguses, et mees on lihtsalt purjus, kuid kui ta järjepidevalt alkoholi-testaparaadi huulikut ei tabanud, said nad aru, et ta ka pime.

Eest pime roolikangelane pole aga maailmas üksi.

Inglismaal peeti BBC andmeil 2006. aasta aprillis autoroolis kinni Iraagis sündinud Omed Aziz (31), kes lisaks sellele, et ta on pime ja ei oma juhilube, on ka osaliselt kurt ja kannatab jalakrampide all. Tähelepanu pälvis ta eri sõidusuundi eraldava pideva joone ületamisega. Mees võttis politseinikuga suheldes tumedad päikseprillid ees ja politseinik nägi, et mehel puuduvad silmad. Tal oli kõrvalistmel sõber.

Tampa Tribune räägib 40-aastasest Michael Francis Wiley´st, kellel puuduvad käes ja üks jalg, kuid kes sellegipoolest on korduvalt karistatud ohtliku sõidu eest. Viimasel korral, 3. augustil 2007, mõisteti mees 5 aastaks vangi. Ta jäi 13aastaselt elektriõnnetuses kätest ja jalgadest ilma, kuid õppis autot käivitama varvastega, põlvega käiku vahetama ja vasaku käe proteesiga rooli keerama. Kokku on teda süüdi mõistetud 24 kuriteo ja 22 väärteo episoodis.

Joh nson City News kirjutas juuli lõpus, et autojuht Thomas E. Campbell (56), keda süüdistatakse Johnsoni linnas inimesele otsa sõitmises ja surma põhjustamises, on 30 aastat ametlikult pime olnud. Lisaks on ta ka varem ühele inimesele otsa sõitnud.

Uus-Meremaal pääses Ananova andmeil pime autojuht Te Aute Matuakore Collier (29) aga väga kerge ja kummalise karistusega. 5%-nägemisega mehelt võeti kaheks aastaks juhiload, sest ta võttis oma kahelt purjus sõbralt juhtimise üle. Nood püüdsid teda õpetada, kuid pime sõitis ikka vastu seina.