Tüli tüliks. Minu tähelepanu köidavad infokillud, et Aleksandr Matt Arvidi poeg sündis 28. augustil 1962 Tallinnas ning ajas kunagi transiidiäri.

Huvitav. Eesti äriregistrist leiab praeguseks tegevuse lõpetanud osaühingu Rockhelm, mille omanikuks oli Aleksander Matt. Eesti kodanik, kelle sünniaasta ja kuupäev on Vene viinakunniga identsed. Ilmselt on tegu sama inimesega.
Paraku ei vasta Matt oma kontaktiks antud meilile.

Mattile kuulub holdingfirma Veda, millel on Neevalinnas jumekad "bisnisklassi" kinnisvaraarendused, paar hulgifirmat, klaastaarat valmistav ettevõte ning osalus roostevaba terase tootmisega tegelevas tehases Ukrainas.

Ent tema trump on viin. Veda toodab mitmeid marke. Eestis tuntuim on vahest Russkii Razmer. Tuleb ju tuttav ette. Kui mitte viin, siis selle margi puändikad reklaamklipid, kus puust ja punaselt tehakse selgeks, kui suur ja lai on vene hing ja maa (russkii razmer tähendab vene mõõtu).

Russkii razmer on Eesti turul korralik tegija. Laias laastus kolmandik Eesti viinaturust kuulub n-ö slaavi markidele. Neist omakorda üks kõvemaid tegijaid on Russkii razmer. "Ei no, küllalt hästi ostetakse," ütleb Riho Eensoo viinabrändi maale toovast Dunkri Kaubandusest.

Eesti turg on tühi-tähi Vene turu kõrval. Ja vähemasti viis aastat tagasi öeldi, et Matt ja tema firma Veda on Venemaal suurim viinatootja.

Loe täispikka versiooni Eesti Ekspressi paberlehest