Taavet Janseni ja Oksana Titova lavastatud tantsuetendus "The Last Hairy" etendub homme, 20. jaanuari õhtul Londoni The Place’i teatris. Eestis aasta tagasi menukalt esietendunud lavastus räägib võltsväärtuste vohamisest ja loomulikkuse kadumisest. Tantsivad Oksana Titova ja Päär Pärenson, lavastuse valmimisel oli roll ka kunstnik Jaanika Terasmaal ja dramaturg Juhan Ulfsakil.

"The Last Hairy" etendub Londonis ligi kaks kuud vältava Aerowavesi festivali raames. Inglise veebisaidid reklaamivad etendust muuseas ka visuaalse pidusöögina, ilusa ja šokeeriva šõuna, mis pakub sissevaadet ilu olemusse tänapäeva pealiskaudses maailmas.

"The Last Hairy" valiti Londonis näitamiseks välja rahvusvaheliste tantsuekspertide poolt rohkem kui 350 Euroopa noore koreograafi töö hulgast videote põhjal. Kümne parima seas oli ka "Last Hairy", mis kutsuti esinema Londoni legendaarsesse The Place’i teatrisse.

"Vann etenduse tarvis on Londonist juba leitud," kinnitas Priit Raud, Eesti tantsu saadik maailmas.

Viimati jõudis Eesti koreograafi töö Aerowaves’i valiku hulka 2001. aastal, mil valiti välja Mart Kangro sooloetendus "Start. Based on a True Story". Paljud praegused tantsumaailma tipus olevad koreograafid on oma esimese läbilöögi teinud just selle võrgustiku kaudu. Aerowavesi kutsus kokku Londoni The Place’i teatri juht John Ashford 1997. aastal. Sinna kuulub 30 Euroopa teatri- ja festivalijuhti ning tantsuspetsialisti, Eestit esindab Priit Raud. Võrgustiku eesmärgiks on noorte ja andekate koreograafide loometee hõlbustamine ning jälgimine. Tööde valiku kriteeriumideks on uudsus, kvaliteet ja ideede ausus.

Eestis ei ole esialgu kavas etendust "The Last Hairy" rohkem mängida.