Isa Heiki Ernits oma tütrest:

Tegelikult oli mulle ka päris üllatus, et ta sõjaväelise elukutse valis. Tema eelmised huvialad olid ikka rohkem kunstivallast – fotograafia, filmindus, veel natuke tsirkusevärki (žongleerimist, tulepuhumist) ja lapsena joonistas palju. No aga ju siis sõjakunstis on ka omajagu kunsti. Reamehe vaatenurgast ehk vähem, aga näiteks proua kindral Helen... kõlab juba päris kunstipäraselt. Samas on ta alati olnud valmis ette võtma igasugu ootamatuid ja riskantseid asju – kuhugi kõrgele ronida oli talle käkitegu, mootorrattaga kihutamine, loomulikud blondid juuksed kiivri alt lehvimas, täitsa normaalne. Viimati üllatas ta mind sellega, kui kogu oma taskuraha eest, mis ma talle andsin, ostis mingi Austraalia aborigeenide pasuna – mingi jube pika ja totakat lörinat tegeva riista!
Natuke kardan ka, et kuidas tema küllaltki õrn loomus ja hell süda selle sõjavärgiga kokku lähevad. Aga eks aeg näitab – armees on ju ka ikka inimesed ja ausus ning kaastunne igati kohased. Ka vaenlase vastu.
Helen on rääkinud, et Rootsi sõjaväes on sõduritevahelised suhted head ja mingit ülekohut ei ole. See on hea, sest üks väga tähtis loomujoon on Helenil õiglustunne. Rootsi (või Eesti) armees olles tundub, et oled nagu osake “heast võimust” ja see annab mingi kindlustunde ja rahu.
Kui sõdurid saadetakse välismaale “tööle”, siis ei esinda nad ennast, vaid seda head jõudu, mis üritab nende abil maailmas midagi muuta. Ma ei tahaks, et keegi peaks kuskil Afganistanis toidupakke jagades miini otsa sattuma, aga kes neid toidupakke siis jagab...  
Loodan, et sõjaväeteenistus aitab tal kahe jalaga maa peal seista ja oma loomujooni paremini kasutada.