"Saime häid õppetunde - Madame V valiti mitu korda Briti kuumimate brändide hulka. Ent äri oli alafinantseeritud, jäi vinduma ning sisuliselt pankrotistus," räägib Lamp.

Pesundust ajavad nüüd edasi teised inimesed. Lamp aga tegutseb firma Latimer Energy Group tegevjuhina. See võrdlemisi uus ja pealtnäha läänelik vene ettevõte kirjutab oma kodulehel, et pürgib efektiivseimaks maagaasi tootjaks Venemaal Volga-Uurali regioonis.

Firmal on plaan riigilt veel sel aastal oksjoni kaudu soetada tootmislitsents 25 aastaks aladele Permi kandis, mis ulatuvad mitmekümne ruutkilomeetrini.

"Jutt on maagaasiressursist 20 miljardit kuupmeetrit ning investeeringust suurusjärgus 200 miljonit dollarit (2,2 miljardit krooni)," ütleb Lamp.

Investoriteks on Latimeris suuremad Lääne-Euroopa energiafirmad.

Sellise mahuga projektid olevat Lampi sõnul Venemaal nii-öelda teisene turg, mis oma väiksuse tõttu suuri energiahiide, nagu Lukoil, Rosneft ja Gazprom, ei paelu.

Ent kuidas eestlane üldse sellise äri juurde sattus? Lamp: "Enamik asju juhtuvad elus juhuslikult. Tuleb keegi ja pakub, et teeme midagi. Nii ka seekord."

Latimeris vastutab äriarenduse eest kadunud naftafirma Jukose taustaga ­Sergei Kuznetsov. Firma juhatuse esimees on aga Jukose endine asepresident ­Vjatšeslav Peršukov.