“Ausalt öeldes olen olümpiamängudele pööranud minimaalset tähelepanu, kuna saabusin just Malaisiast telemängu võtetelt ja pea on muljetest veel kirju. Võtab aega, kuni muljed settivad ja saan neid hakata paberile panema. Üks romaan mõlgub meeles – “Džungliarmastus”. See on lugu keskeakünnisele astunud naisest, kes läheb džunglisse õnne otsima. Sündmuste spiraal viib ta kokku kõige erinevamate inim- ja loomsaatustega.”

Arnold Rüütel, Vabariigi President:

“Kalevipoja sovhoosi mehhanisaatorite edukas esinemine üleliidulisel künnivõistlusel valmistab suurt rõõmu kõigile vabariigi töötajatele. See saavutus annab veel kord tunnistust sellest, et meie põllumajanduse kurss on õige, kuna ta on vääramatu. Suuri töövõite on saavutanud ka Olevipoja kolhoosi melioraatorid, Viljandi Agrotööstuskoondise isetegevuslased ning Mõigu KEKi mälumängurid. Rändpunalipu vääriliseks on tunnistatud Kirovi-nimeline-kalurikolhoos.”

Tanel Uim, Res Publica:

“Väga kahju, et meeste batuudihüpetes polnud meil ühtegi atleeti välja panna. Ometi on just meeste batuudihüpped kõige põnevam ala olümpiamängude kavas. Praegu juhtus meeste batuudihüpetes sama mis viimati Eurovisioonil – Ukraina võitis! Vaatasime poistega ülekannet võistluselt – pole kahtlust, et Juri Nikitini batuudihüpetele oleks nii mõnigi meie mees suutnud konkurentsi pakkuda. Pean seda olümpiakomitee suureks möödalaskmiseks, et nii olulisel alal ei suutnud Eesti konkurentsi pakkuda. Kusjuures ei saaks öelda, et meil sel alal talendid puuduvad. Nad tuleb lihtsalt üles otsida! Kusjuures see pole üldse keeruline, ma tean kõigi batuudimeeste telefoninumbreid. Leidub võimekaid paarishüppajaidki.”

Jerzy Kaplinn-Johannesburgsky, suur mõtleja:

“Kui vaatame eestlaste reaalseid tulemusi, siis on rõõmustamiseks vähe põhjust. Kross esines järjekordselt alla oma võimete. Runnel järjekordselt katkestas. Paul-Eerik jäi järjekordselt viimaseks. Ja Kareval on kuuldavasti jälle dopinguprobleemid.”

Ajusaagim, jackass:

“Super, kuidas Tammert pani! Ja Pertelson ja Jaanson panid ka vägevasti! Ma vaatasin telekast ülekan­net ja ei uskunud oma silmi – megapanemine käis kogu aeg, kõik panid kõigile!”

Lennart Meri, ekspresident:

“Vaadake, noor­mees. Ma ütlen teile ainult mõned märksõnad. Berliin 1936. Kristjan Palusalu. Tunguusi meteoriit. Kaali kraater. Ja nüüd – pange tähele, noormees! – Ateena 2004. Indrek Pertelson. Oma järeldused tehke ise.”

Villy Frits, vabadusvõitleja:

“1944. aastal hoidsid tuhanded noored eesti mehed Sinimäge­de all rinnet, et Litzmann, Mäe & Co saaks vapralt võitlevate vägede selja taga Eestimaalt kokkuriisutud varandusega tagasi Vaterlandi putkata. Samamoodi on asjad kahjuks ka Anno Domini 2004 – meie tublid atleedid võistlevad lõunamaa päikese all, et Siimann, Savisaar & co saaks olümpia­mängude VIP-telgis jahedaid jooke ja kuumi nabatantsijaid nautida. Kurat küll, ma ütlen! Kas me sellist vabariiki tahtsime? Ega asjad siin­maal enne ei muutu, kui sportlased oma kettad, vasarad, odad ja kanuud valitseva klassi vastu pööravad ning klikevalitsusele tuule saba alla teevad!”