"Tundub, et teiselt poolt on tahe olukorda lahendada olemas, kahe nädala jooksul peaks selguma, kas ja kuidas võlgnik oma võlga tasuma hakkab. Kui seda ei juhtu, võime pankrotiavalduse uuesti sisse viia," selgitas Mägi olukorda.

Äripäev teatas, et avaldus füüsilise isiku pankroti algatamiseks kirjutati, kuna Polištšuki nimel pole üheski registris mingit vara.

Tundub, et vandeadvokaadi sõnad on saanud tõeks. 8. mail toimub Harju Maakohtu Kentmanni tänava kohtumajas istung, kus arutluse all on AS KMG hagi Vadim Polištšuki vastu võlgnevuse nõudes.

KMG Ehituse juhataja Sulev Vare Ekspressile hagi ei kommenteerinud. "See on ettevõtte ja kliendi vaheline asi," ütles ta.

2004. aasta mais mõistis kohus Vadim Polištšuki süüdi kunagise Tallinna abilinnapea ja ärimehe Mait Metsamaa palgamõrva tellimises ning määras talle üheksa aasta pikkuse vanglakaristuse. 2008. aasta septembris taotles Polištšuk enda ennetähtaegset vabastamist , kuid Tartu Maakohus leidis, et mehe vabastamine ei ole põhjendatud.

Polištšukil avaneb uus võimalus taotleda ennetähtaegset vabastamist 2010. aasta 1. veebruaril, teatas Ekspressile Justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus. Tema karistuse ametlik lõpp koidab alles 2013. aasta 1. veebruaril.