Karistusseadustiku paragrahv, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist, näeb kohtus süüdimõistmise korral ette kuni kolmeaastase vangistuse.

Tarmo Loodus on IRL liige ja Viljandi volikogu esimees.

Ekspressi krimiajakirjaniku Janar Filippovi kommentaar:

Koolipapad on ajalooliselt olnud kirjutamata seaduste alusel volitatud sõnakuulmatuid õpilasi korrale kutsuma, seda ka füüsilise noomituse teel. Küllap mäletavad lugejad seda nii kirjandusklassikast kui isiklikust koolipõlvest. Viimase kümnendi hüsteeriline suhtumine õpetaja poolsetesse jõukasutamistesse on tekitanud suhtumise, et õpetaja või direktori "pikalt saatmine" on auasi, mehisuse tundemärk ja kaabakate hierarhias kõrgema positsiooni saavutamise vahend. See, et haridusasutuse territooriumil või vahetus läheduses suitsetamine on keelatud ja trahvitav, on kahjuks täiesti unustatud.

Kohtulik perspektiiv on kõnealusel juhtumil ilmselt alles juhul, kui Loodus võtab omaks, et tahtlikult noorukile haiget tegi. Kuni selleni jääb sõna sõna vastu - tegu võis olla n.ö. kogemata haiget tegemisega, mille eest kedagi kehalises väärkohtlemises süüdi mõista ei saa. Samuti võis nooruk koni peopessa peites endale haiget teha - jnejne..