Heateo Sihtasutuse juht Artur Taevere sõnul on projekt tekitanud positiivset elevust koolides, ettevõtjate hulgas, kes seda initsiatiivi toetavad, aga mis kõige olulisem - ka noorte hulgas.

Kandideerimisavalduse lubas ta Noored Kooli kodulehe kaudu lähipäevil kõigile kättesaadavaks. „Juba praeguseks on meiega ühendust võtnud päris palju noori, kes soovivad programmis osaleda," ütles Taevere.

Hea meel on tal ka selle üle, et projekt on leidnud palju liitlasi ja toetajaid, kes soovivad omalt poolt kaasa aidata õpetaja rolli väärtustamisele Eesti ühiskonnas. President Toomas Hendrik Ilves, Indrek Neivelt, Mihkel Kärmas ja mitmed teised tuntud ühiskonnategelased on olnud nõus õpetajaks kehastuma ja minema tavalistesse koolidesse tunde andma.

„Kõik, kellelt oleme tagasisidest saanud, on oma õpetajakogemusega ka rahule jäänud. Loodame, et sellised algatused aitavad tekitada ühiskonnas järjest enam arutelu sel teemal, kuidas me saame õpetaja rolli rohkem väärtustada," märkis Taevere.

Noored Kooli projekt pakub osalejale intensiivset õpetajakoolituse programmi, tuutori, mentori ja grupi toetust, liidrikoolitusprogrammi kahe aasta jooksul ja pärast programmi lõppu vilistlaseks olemist.

Programmis osalemise vastu on huvi tundnud Tallinna 32.Keskkool, Tallinna 37.Keskkool, Tallinna Järveotsa Gümnaasium, Tallinna Laagna Gümnaasium, Tallinna Mustjõe Gümnaasium, Tallinna Nõmme Gümnaasium, Tallinna Pelgulinna Gümnaasium, Tallinna Ühisgümnaasium. Projekti initsiaatorid on Heateo Sihtasutus ja Hansapank.

Lähemalt saab projektiga tutvuda internetisaidil http://www.nooredkooli.ee/.g>