Eesti Ekspressi allika andmeil on ühel neiul Oru nelikmõrva juhtumi valguses oma teist sünnipäeva tähistada. Esmaspäeva õhtul kutsusid 20aastane mees, naine ja viimase sõbranna neiu N.-i endale külla. Ta läkski ja nad istusid mõrvakorteris koos, võttes veidi napsu. Asi oli selles, et noor pere oli just ostnud samasse alevikku uue korteri ja tellinud ära ka mööbli, mis pidi kohe-kohe saabuma.

Umbes kella 10 paiku õhtul kutsus neiu N.-i ema ta enda juurde. Võõrustajad palusid tal ööseks jääda, et koos edasi pidutseda, tüdruk tahtiski jääda, kuid lahkus siiski ema pealekäimisel. Täna, kui ta juhtunust teada sai, on ta terve päeva šokis olnud.

Teise Ekspressi allika, Aleksei sõnul tundis ta ühe tapetud naise õde ning oli juures, kui mõrvapaigaks olnud Virmalise 7 aadressil asuva paneelmaja 2. korruse korteri uksest sisse murti.

„Ust mindi murdma, sest nad ei vastanud telefonidele. Uks oli seestpoolt sneprisse pandud. Ning kuigi uks oli kinni, olid ka koridori peal verejäljed," rääkis mees.

Noormehe laip oli tema sõnul kohe esikus, torkehaav seljas. Teisi laipasid oli tema kinnitusel mõnitatud. Prokuratuur lükkab praeguse seisuga need väited siiski ümber.

Tõenäoliselt toimus nelikmõrv öösel. Mehe sõnul olla kohalikud näinud, et öösel oli kaks inimest korteris külas käinud. Keegi oli isegi näinud, kuidas kaks veristes riietes inimest olid majast välja jooksnud.

Ta rääkis, et tegu oli korraliku perekonnaga, kus mees ei olnud eriline napsumees, ent noored olid lahutamas. „Nädal tagasi ütles tüdruk mehele, et lähme lahku," rääkis mees. Ent kogu see õudus, verejäljed väljaspool ja see, et nähti võõraid, annavad alust arvata, et mõrv polnud koduse sisetüli tagajärg.

Naaber Zoja, kes on siin 37 aastat elanud, rääkis Ekspressile, et tegu oli korralike inimestega, kes olid seal korteris jõudnud aasta aega elada. „Öösel ei kuulnud mingit kisa, aga olid mingit mütsatused - midagi ikka toimus," ütles Zoja, kelle sõnul tuli naabritel vahel ka tülisid ette.

Kohtla-Järve lastekodu juhataja Juri Tšumel ütles Ekspressile, et tüdruk oli kaks aastat tagasi rasedaks jäänud ja lahkunud iseseisvasse ellu. „Lastekodus oli ta hüperaktiivne. Tuli ette probleeme napsuga ja teiste löömisega. Ta oli oma õiguse eest ikka väljas," rääkis juhataja. Ta märkis ka, et tüdrukul oli koolis õppimisega raskusi.

Sel suvel käinud tüdruk koolis end näitamas, ja jätnud mulje, et tal on kõik korras.

Orvust tüdrukul on ka õde, keda nähti eile sündmuspaigal liikumas.

Poisi kohta räägivad kohalikud, et ta käis juhutöödel, päris töötu ei olnud. Poisi ema teatas, et tal ei ole ajakirjandusele midagi rääkida.

Oru on praegu kohapeal viibiva Ekspressi ajakirjaniku Raul Ranne kirjeldusel kompaktne korrusmajade asula - ei ole sünge, on männid, lasteaed ja kool. Samas napib töökohti. On limonaaditsehh ja autobaas, kuid tuntud turbatehas on kadunud.

„Koht on väike ja inimeste äng on tunda. Aga täna liigub siin hrustšovkade vahel kogu Eesti ajakirjandus, ja iga ajakirjaniku taga liigub mõni laps, kes tahab pildile jääda, või keegi inimene, kes tahab midagi rääkida," lausus Ranne.

Teisipäeval leiti Kohtla-Järve Oru linnaosas kortermajast 20aastase mees ja naise, nende aasta ja kahe kuuse lapse ning perel külas olnud 18aastase neiu torke- ja lõikehaavadega surnukehad.