"Mõned aastad tagasi oli ta täielikult Türgi liikmelisuse vastu nii usulistel kui kultuurilistel põhjustel," sõnas Oymen BBC-le.

Viimases Ekspressis kirjutas Andrei Hvostov Rompuy`st järgmiselt:

"Rahvusvaheliselt on ta "hr Eikeegi". Tõtt-öelda on ta seda ka ELi sees. Kindel, et meie lugejad polnud seda nime veel paari nädala eest elus kordagi kuulnud.

Mida temast teadjamad kirjutavad? Enne mullu peaministriks saamist oli ta Belgia rahandusminister. Intellektuaal, kuue raamatu autor, kirjutab ka haikusid, askeetlike eluviisidega. Kristlik demokraat, aga tema õde osales selle aasta eurovalimistel kommunistide nimekirjas. Peaministriks valiti möödunud aastal seepärast, et Belgiat tabanud järjekordse valitsuskriisi ajal polnud viiest erakonnast koosnevas koalitsioonis keegi tema vastu.  Tema valimispiirkond on Brüsseli kõrval olev ala, kus on viimastel aastatel olnud äge keeletüli flaami- ja valloonikeelse kogukonna vahel. Ilmselt oskab van Rompuy hästi laveerida."

Erinevalt Blairist võib Rompuyd kujutada ette Andrus Ansipile vajalikke pabereid toomas ja kui eestlane palub, siis võib-olla ka tassikest kohvi.

Van Rompuy on rõhutanud et tema põhiteemadeks kaks ja pool aastat kestval ametiajal saavad tegelemine kliimamuutustega ning Euroopa kõrge töötusmääraga.

Rompuy ja Ashtoni valituks osutumise osas mängis tähtsat rolli, et mõlemad kandidaadi pälvisid Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy ja Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli toetuse.