Hingamiskeskused abiks



Hea hinna ja kvaliteedisuhtega beebimonitori leiab aadressilt
. Kaks ja pool tuhat krooni maksev Nanny jälgib lapse hingamist ja liikumist, et juba varakult märku anda võimalikust ohtlikust olukorrast. Monitor käivitab valju akustilise ja visuaalse alarmi juhul, kui beebi hingamissagedus on alla kaheksa hingetõmbe minutis. Nanny andurpadi, mis asub madratsi all, tajub õrnematki lapse rinna liigutust. Anduri signaalid lähevad kontrollpunkti ning kui beebi hingamine ja liigutused on regulaarsed, põleb juhtpuldis roheline tuli. Ei tasu beebimonitore peljata. Nad ei oma lapsega füüsilist kontakti ega tekita ka mingisugust energiat ega mõju lapsele mingil moel kahjustavalt. Euroopa meditsiiniliste seadmete standarditele vastavat Nannyt kasutavad ka lastehaiglad ja –kliinikud.


Ülitundliku Babysense II monitori saab soetada Ülikooli Apteekidest 2760 krooni eest ja Beebikeskusest (2690 kr). See monitor hoiatab nende märkide põhjal, kui lapsel on külm, kõrge palavik või muu haigus. Babysense II on kodune abivahend ega sobi riskigrupi imikutele, keda jälgib arst. Babysense II jälgib ning annab märku, kuid ei takista hingamise seiskumist. Oma toimemehhanismilt ja omadustelt on mõlemad hingamiskeskused sarnased.


Babysense II–l on aga olemas täiendav andurpaneel madratsi alla panekuks kui laps on juba roomama õppinud ja liigub ühe anduri ulatusest välja.


Kuidas väikseke end vankris tunneb, annab märku beebimonitor, mis edastab helid õues magavast lapsevankris toas toimetavale emale.


Brittoni monitorid



Anzela Kurzmin, veebipoe
ja kapuluste Kindershop juhataja, kinnitada, et Brittoni digitaalsed beebimonitorid on värskete vanemate seas populaarsed. Monitori saab soetada vastavalt vajadustele ja rahakoti paksusele.


Anzela võrdleb Brittoni monitore autodega „Škodalt ei eeldata Mercedese turvalisust ja mugavust. Samas punktist A punkti B saab seda väga edukalt sõita ka Škoda või Daciaga.”


Brittoni monitoridest soodsaimale BC-20T (595 kr) toob ta automaailmast võrdluseks Škoda.


Sellel monitoril on kaks kanalit. Juhul kui, naabril on samasugune monitor, siis peab kasutama naabrist erinevat kanalit, sest muidu kuuleb naabrilapse nuttu. Mahe sinakas valgus hakkab põlema, kui laps teeb häält, soovi korral saab valida, et öötuli põleks kogu aeg. Levist väljas alarm annab märku, kui saatja on liiga kaugel või saavad patareid tühjaks või mingi muul põhjusel ei saa vastuvõtja saatjaga ühendust. Monitor teeb ära oma põhitöö – kui laps teeb häält, siis kostab see ema või isa käes olevas vastuvõtjas. Leviulatus on 300 m vabas õhus, mis on tegelikult väga hea näitaja. Paljud Eestis saadaolevad monitorid on märksa väiksema leviga. Leviulatust näidatakse monitoridel ja raadiosaatjatel alati mõ ;õdetuna vabas õhus.


Raudbetoonsein võtab levi tuduvalt vähemaks. Monitor töötab vooluvõrgu või patareide toitel, kusjuures ei saa kasutada laetavaid patareisid.


Britton BC-96 (995 krooni) saab võrrelda Toyotaga, mis on laialt levinud ja kindel valik.


Sellega saab lisaks vältida teiste raadiolevi saatjate igasugust segamist. Monitori 16 digitaalset valitavat kanalit tagavad, et ema kuuleb tõesti ainult oma lapse häält. LCD ekraan, näitab kas magava lapse, rahutu lapse või siis nutva lapse pilti. Monitor töötab laetavate patareidega.


Monitoride Mercedes on Britton BC-22 (1395 kr) leviulatusega 800 meetrit. Monitoril on temperatuuri näit, millega saab kontrollida, ega lapsel voodis või vankris magades liiga külm või palav ei ole. Talvel näiteks saab peale panna hoiatusalarmi, et kui väljas vankris langeb temperatuur alla miinus seitsme kraadi. Monitor hoiatab ka siis, kui temperatuur on kõrgem kui 24 kraadi. Ja muidugi on olemas ka kõik eelnevad monitoride funktsioonid. Kui oled kasutanud BC-22, siis odavamaid variante kindlasti enam ei vaataks nagu Mercedesegagi, nendib Kurzmin. Lisaks spetsiaalsetele beebimonitoridele on olemas ka raadiosaatjad, mis täidavad ka beebivalvuri funktsioone. Lapse valvamiseks neid ei soovitaks, kuna raadiosaatja on mõeldud kuni 10 km vahemaa tagant kasutamiseks, mistõttu on ka raadiolevi väga tugev. „Miks ma peaksin panema tundideks, kui mu laps lõunaund magab, tugevaid raadiosignaale levitava saatja oma lapsest poole meetri kaugusele?” küsib Anzela Kurzmin emana ja lisab, et lapse tervist ta sellisel moel ohtu ei sea.


Beebimonitore saab soetada nii Interneti-poodidest kui ka beebikeskustest ja –poodidest.


Tasub otsida ka Viva Elektroonika ja ONOFF poodidest, kus sageli on hinnad soodsamad kui beebipoodides.