TV3 tegevdirektor Toomas Vara ja Kanal 2 peadirektor Urmas Oru märgivad novembri keskel minister Urmas Paetile saadetud kirjas, et riigitelevisioon näitab murdmaasuusatamise ja korvpalliülekannete pauside ajal tunduvalt enam reklaamklippe, kui lubab seda valdkonda reguleeriv ringhäälinguseaduse 29. paragrahv. 

Vara ja Oru sõnul ei kaasne FISi murdmaasuusatamise maailmakarikaetappide ja kodumaise Peugeot’ Korvpalli Meistriliiga mängude näitamisõigustega sarjade toetajate reklaamide näitamise kohustus.  FIBA Euroliiga korvpalliülekannete puhul on aga telekanalil lepingu järgi kohustus näidata vaid peasponsorite ehk rahvusvaheliste suurfirmade klippe. ETV edastab aga kohaliku tähtsusega ettevõtete reklaame, mis ei kaasne ürituse edastamisõigustega ning pole seega põhjendatud, väidavad erakanalite juhid.

Ringhäälingunõukogu esimees Andres Jõesaar ütleb, et eratelekanalite mure on täiesti mõistetav, sest igaüks soovib teenida rohkem kasumit. ETV tema sõnul seaduserikkumisega ei tegele, sest kõik nimetatud reklaamilepingud on kultuuriminister läbi vaadanud ja heaks kiitnud. “See on Eesti riigi valik, kuhu raha suunata. ETV ei saa nende klippide näitamise eest sentigi, kogu raha läheb spordi alaliitudele,” selgitab Jõesaar. ETV on sõlminud lepingud Eesti Suusaliidu, Eesti Korvpalli Liidu ning korvaplli Euroliigas mängiva Tallinna Kaleviga. Nende kaukasse läheb ka sponsorite klippide näitamisest laekuv tulu.