Ekspressi andmeil kritiseeris Ummelas Facebookis liiga teravalt oma tööandjat, täpsemalt oli see seotud sellega, et ETV saatis oma võttemeeskonna Liibanoni.

1. aprillil tõstatas selle teema Facebookis Kaarel Tarand, kirjutades: „Sirbi toimetus on vist veel ainus, mis Eesti pinnale jäänud. Kõik pärisajakirjanikud ja -toimetused läksid teadmata ajaks Bekaa orgu. Sest seal elab Uudis. Ja ilmal pole ka viga."

Ühtlasi juhtis ta tähelepanu oma artiklile „Sirbis" „Fantaseerin küljetäie, kui maailm ise uudist ei tee", kus ta muuhulgas kirjutas: „Millist „uut" infot ja millise detailsusega vajab avalikkus iga päev ja tunnist tundi, kui tegelikus olukorras midagi ei muutu?"

Selle sissekande taga on palju kommentaare, millest vähemalt üks viitab sellele, et Ummelas on seal kommenteerinud, kuid see kommentaar on maha võetud: „Muide, see konkrentsiväline ERR brigaad e Rannamäe on seni ainus, kes mingit adekvaatset infot jagab, oletan. Ning, kui ma ei eksi, siis peaks Rannamäe pisut ka juudi keelt oskama - küllap ta siis Iisraeliga sidemed loob, kui vaja... aga, noh, eks Mart U tunneb ilmselt oma ERR-i kolleege paremini?"

Ekspress püüdis Ummelasalt kommentaari saada, kuid tulutult. "Ei hakka intervjuud andma ega mingitele küsimustele vastama, enne kui olen uues ametis," teatas ta. Džinn on aga juba pudelist välja lastud, sest meedia teatas Ummelase uuele töökohale asumisest eile õhtul.

Mart Ummelas on raadios töötanud juba aastakümneid, olles ka Eesti Raadio juhtuse liige, Vikerraadio direktor, Eesti Raadio vastutav toimetaja, alates 2007. aastast on ta olnud Vikerraadio vastutav toimetaja. Tema hääl on kuulajatele tuttav näiteks saadetest „Mnemoturniir", „Keelesõnum", „Huvitaja" jt.