Kuna Estonian Airil polnud kombeks vanematele vastu vaielda, võttis ta rõõmsalt korvi, pani oma armsa sini-valge logo pähe ja kadus tantsiskledes metsa, mille taga elas vanaema.

Aga metsas elas kuri Likviidsuskriis, kes krigistas hambaid ja ainult sellest mõtleski, kuidas jälle mõni süütu firma pankrotti ajada ja ära süüa. Estonian Airi nähes võttis kuri plaan tema peas konkreetse projekti vormi.

"Mis sul seal korvis on?" uuris ta Estonia Airilt.

"Boeing ja SAABid vanaemale," vastas väike lennufirma pahaaimamatult.

"Kuidas vanaema nimi on?" uuris Likviidsuskriis.

"Aeroflot." (Nagu ilmneb, oli tegu Estonian Airi isapoolse vanaemaga - toim.)

Kui Likviidsuskriis oli üksipulgi välja uurinud sellegi, kus vanaema elab, lidus ta otsejoones viimase juurde ning neelas Aerofloti tervelt, ilma väikefirmadeks killustamata alla. Et mugavamalt prisket kõhutäit seedida, ronis Likviidsuskriis seejärel vanaema voodisse ning jäi huviga Estonian Airi tulekut ootama. Peagi see saabuski.

Kuigi Likviidsuskriis oli kurguni teki alla pugenud ning Aerofloti logo endale sügavalt silmade peale tõmmanud, tekkis Estonian Airil siiski kahtlus, et asi pole õige.

"Vanaema, miks sul nägu nii paistes on?" uuris ta.

"Mulle lendas albatross propellerisse."

"Vanaema, miks sul telikud sisse tõmmatud on?"

"Et sul oleks pehmem mu süles istuda."

"Aga, vanaema, miks sul illuminaatorid nii udused on?"

"Suurest liigutusest, et sa mulle külla tulid."

"Aga, vanaema, miks sa turvarihmadega kinnitatud ei ole?"

"Et sind paremini kallistada!" hüüdis Likviidsuskriis silmakirjalikult, kargas voodist välja ning neelas Estonian Airi nii ruttu alla, et viimane ei jõudnud siseaudititki teha. Otsemaid sattus vaeseke 110 miljoni krooni suurusesse kahjumisse, rahavood kukkusid kokku ning sisuliselt kihutas Estonian Air Likviidsuskriisi kõhus vastu pankrotile.

Õnneks sattus samal ajal vanaema angaarist mööda minema Eesti Vabariik, kes nurjatut tegu pealt nägi. Nähes, mis oli juhtunud, kaasas ta koheselt lisakapitali, vabastas kaasaktsionärid koormast ning tagatipuks virutas Likviidsuskriisile tasakaalustatud lisaeelarvega pähe, nii et see otsekohe koivad sirgu tõmbas.

"Ära sa enam ema juurde koju minegi," arvas Eesti Vabariik, kui Estonian Air ja Aeroflot olid kriisist välja aidatud. "Ma aitan ise sul tšarterlendudest loobuda ja arendan klienditeenindust.

Kas sa topless-stjuardesside peale juba oled mõelnud?"

Estonian Air oli tema plaaniga kohe nõus.