"See valik oli minu otsus," ütleb ETV uudistejuht Andres Kuusk. "See on see üks ja ainus kord, ja selle intervjuu teeb meie kanali parim inimene."

Ta nimetab, et Rannamäe on ETV üks kogenumaid ajakirjanikke, kanali välistoimetuse juht. Ta on ka uudisteankur, mis on oluline, sest aeg USA presidendi juures on äärmiselt napp.

Kas siis Neeme Raud ei oleks Bushi usutlemise tarvis piisavalt kogenud? "Nii ei saa seda küsimust üldse püstitada. Neemega on sel teemal räägitud. Ta teab, et rahvusvaheline tava on saata välja kanali parim inimene."

Kuusk lükkab ka tagasi väited, et valik Rannamäe kasuks langes seetõttu, et Raud on olnud oma kommentaarides Bushi suhtes liiga kriitiline: "Kas keegi julgeb väita, et Aarne ei ole terava ütlemisega?"

Pakkumine 10minutiliseks usutluseks USA presidendiga saabus ETV-le USA saatkonna vahendusel seoses Bushi laupäevase Riia visiidiga. "Kolm-neli nädalat käisid need jutud, et võibolla see võimalus tekib eelnevalt, sest Bushil ei ole Riia visiidil aega meediaintervjuudeks," lisab Kuusk.