18.00 Uudised, sport ja ilm.
18.05 Tervis
(Mina seda ei vaata, aga hirmutagu arstid sel ajal inimesi. Aga kui on saade: "Beebid terroriseerivad vanemaid", siis vaataks küll.)
18.30

Eesti kordusseep või sellega sarnane lugu.
(Telerite juurde kogunemise aeg; olgu või “Õnne 13”, vaatab, kes vaatab. Või hoopis midagi lastele, kas kell 17.00 on neile õige aeg?)

19.00  Uudised, sport ja ilm.
19.05

Päevapoliitika.
(Koht, kuhu tuleks koondada parteide värk, et edasise õhtu jooksul poliitikuid mitte enam ekraanile tuua.)

19.30

Loodus (s.t loodus Eestimaal).

20.00 Uudised, sport ja ilm.
20.05

Pealtnägija
(Paradoksaalsed faktid ja elegantne mäng nendega. Nagu seni Kärmase/Kersnaga. Saade eeldab reporteri-isiksusi.)

21.00 Aktuaalne Kaamera
21.20

Sport

21.45

Maailm, geograafia, gloobus,  kombestik
(Fokusseeritult probleemselt maakera pealt (Afgaani naised, Vene tuumarelvad, Ameerika paljaltpildistajad, California transvestiidid, Hiina noortekultuur jne.)

22.30

Kuulsaid eestlasi (Edgar de Wahl, too eestlannast Jiang Jieshi, šeffpiloot, Johannes Kotkas jne.)

23.00 Kultuuriuudiseid
23.10

Diskussioon päevateemadel.
(Teemad, mis kerkiksid  üldistustesse, mitte päevapoliitika. Näiteks: Kas hormoonid põhjustavad huumorit?
Kas varastatud raha teeb õnnelikuks? Mida saab geenivaramust
varastada? Jne.Teemadena võib üles lugeda enamiku EE kirjutisi. Vahel võib siia tuua ka targa  intervjuu, kui leidub küsija, kes tahab kuulata.)

24.00 Uudised, sport ja ilm.
00.05

Välismaise kultuuri programm.
(Sisuliselt valida ARTE programmist (Ameerika 1920.aastate poplauljad, Saksa filmikoomikud, Portugali laulupäev, Konfutsiuse kodulinn Qufu jne.)

01.00

Võõrkeel vaikses öös.
(Öised keeleõppevideod.)

03.00            ;    

Näitaks Pikka Hermanni ja mängiks Eesti lühihümni. (Tuleks teha hümni paarikümne taktine n.ö tunnusmeloodia.)

Kell 21.45 – 24.00 saaks edastada ka tervikkontserte (ükskõik missuguse muusika valik, ooperid, telelavastused, spordivõistlused).
Kolmapäeviti mängufilme ei vaataks. Programmid maailmast (21.45 ja 00.05, ka keeleõpe 01.00) ja Eestist (22.30) on sisuliselt dokumentaalfilmid.

Aet Süvari:
Tahaks vähem masendavat igavust ja jubedaid reklaame. Rohkem sporti, väärtfilme, kvaliteetseid loodus- ja haridussaateid. Laiemat silmaringi.
17.00 Uudised ja sport
17.15 Loodussaade (nagu seda teevad Animal Planet ja National Geographic. Olgu kas või sisse ostetud.)
18.15 ETV arhiivist (kuigi on selge, et kogu nõukogudeaegset kräppi pole mõtet ega saagi uuesti ekraanile tuua, võiks kord nädalas korrata mõnd vahvat aastatetagust saadet, mis oleks ühelt poolt hariv nooremale ja teisalt nostalgiline vanemale põlvkonnale. Naljakas vaadata veel peale selle. Asiseid kommentaare stuudiost ette, taha ja vahele.) 
19.15 Lastesaade (Peaks just olema seitsme ajal, mitte kell viis, kui enamik lapsi on veel lasteaias, koolis või trennis. See võiks olla lahe sportlik saade, mitte mingi ninnu-nännu kilpkonn või käpiknukk. Hästi lahe oleks midagi jalgpalli-, korvpalli-, võrkpalli-, hoki... õpiku stiilis, mis õpetab mängunippe ja tutvustab kohalikke ja võõraid staare.)
20.00 Inglise huumorisari (nagu Blackadder või Monty Python.)
20.30 Välispanoraam (Eestlane hakkab kohati jääma õudselt kodukeskseks ega tea enam õieti, mis piiri taga sünnib.)
21.00 Aktuaalne kaamera. Ilm. Sport
21.30 Nädala spordisündmus nr 1 (Sporti on ETVs niigi masendavalt vähe. Peaks olema kas või üks kord nädalas pikk ja põhjalik saade mingil konkreetsel teemal. Mulle isiklikult meeldiks iganädalane Jalgpallipäevik (tund aega vähemalt, ülevaated, intervjuud, analüüsid ? la BBC), aga talvisel ajal miks ka mitte korv- või võrkpall, suusatamine...)
22.30 Vana film (90ndate keskpaigast ja lõpust pärinevaid filme näitavad kommertskanalid ja Soome TV niikuinii. Aga armsaid 40-50-60ndate filme saab enamasti ainult TCM-st vaadata. Kahju.)
0.30 Saatepäeva sobib lõpetada hilisõhtuste uudiste või öömuusikaga. (Ainult jumala pärast mitte mingisugust ostukanalit!)

Kalev Kesküla
STRONG>
Selgituseks. Minus tekitab ohutunnet olukord, kus vaieldakse tõsimeeli, kas riigitelevisioon peab Vabariigi aastapäeval näitama päevakohaseid pidustusi või spordiülekannet. Kui meil on juhtumisi olemas riik ja selle riigi finantseeritud televisioon, siis teenigu riiki.
Avalikõiguslik televisioon ei pea olema kindlasti nii lõbus kui kommertstelevisioon. Tema trump on see, et saateid ei katkestata kogu aeg totaka reklaamiga, mis lõpuks iga saate tülgastavaks triigib.

18. 00. Päeva luuletus (Midagi rahvalikku ja üleskütvat, nt Contra või Ruitlane.)
18. 05.  Maa ja rahvas (Saade rahvaelust Eesti erinevatest paikadest ja kihtidest, et oleks selge, kas vaesed ja rikkad on olemas või mitte.)
18. 30. Meie jõukarud (Spordiülekannetest tuleks eelistada omamaiste sportlaste tegemisi. Vormeli näitamine on ilmselt üle jõu käiv. Aga integratsiooni huvides võiks olla vähemasti kord kuus tutvustus Karl Lemani poksiklubi tegemistest. See mõjuks üldisele turvalisusele hästi. Pealegi on poks väga vaatemänguline.)
19. 00 Uudised ja ilm
19.10. Uus tarkade klubi (Mälumäng. Rahvas on ikka teadmisi hinnanud. Siim Kallas võiks teha saatejuhina comeback'i.)
19. 30. Sulg ja pintsel. (Hariv kunstisaade või kirjandussaade, vahelduvad nädalast nädalasse. Kadunud Leo Soonpääd sobiks asendama Harry Liivrand. Ja las Heie Treier seletab, miks on videokunst ja häppeningid nii vägevad. Peeter Künstler võiks vestelda parajasti erutavaimate kirjanikega.)
20. 00 Rahvuslik teleseep. (Sobib “Õnne 13” või “Villu võitlused”.)
20. 30 Mis tegelikult toimub? (Vestlussaade maailma probleemidest. Meil on mitmeid intellektuaale, (Jaan Kross, Jaan Kaplinski, Märt Väljataga), kes käivad välismaal paneeldiskussioonidel. Kui miskit põrutavat juhtub, kutsutakse Kaplinski Soome telekasse rahvale maailma seletama. Miks ei võiks ta seda teha kodumaises rahvustelevisioonis? Et ta monoloogi ei saaks pidada, kutsuksin talle Lennart Meri ja Haljand Udami seltsiks. Las nad ütlevad nagu mees mehele, mis neil öelda on (kapitalismist, vabariigist, Bin Ladenist jne.)
21. 00 Aktuaalne Kaamera, ilm, sport.
21. 30  Mängufilm või ka mõni kodumaine (anima)film koos kommentaariga. (Film kui filmikunst. Mitte publikunumbrite pärast heitlev Hollywoodi toodang, vaid kõik nood itaallased, prantslased, poolakad, venelased, inglased, ungarlased ja sakslased,  kelle filme oleme 70.-80ndatel nii palju vaadanud, Tahaks näha nende uusi ja vanu filme.)
23. 30 – 00. 30 Õhtujutud. Portreesaade. (Mõni suur vana mees või noor tegija räägiks oma loomingust, elust ja armastusest. Näidatakse teda ka tema tavakeskkonnas (maalimas, joomas, siga tapmas jne.)
00. 30. Ööluuletus. (Midagi õilsat ja uinutavat, nt Doris Kareva või Viivi Luik.)