Resolutsiooni poolt hääletas 591, vastu 45 ja erapooletuks jäi 31 saadikut. Resolutsioonis kordavad parlamendiliikmed oma pikaajalist seisukohta surmanuhtluse vastu kõigil juhtudel ja kõigil asjaoludel ning väljendavad veendumust, et surmanuhtluse kaotamine aitab tõsta inimväärikust ja edendada inimõigusi. Nad nõuavad seetõttu ülemaailmse moratooriumi kohest ja tingimusteta kehtestamist praeguse ÜRO Peaassamblee asjakohase resolutsiooniga, mille tegelikku rakendamist suudaks ÜRO peasekretär jälgida.

 

Saadikud kutsuvad Euroopa Liidu eesistujat üles võtma võimalikult kiiresti asjakohaseid meetmeid tagamaks, et surmanuhtluse üldist moratooriumit käsitlev resolutsioon esitatakse kiiresti ÜRO Peaassambleele ning nõuavad, et ELi institutsioonid ja liikmesriigid teeksid poliitilises ja diplomaatilises valdkonnas kõik võimaliku, et tagada sellele resolutsioonile ÜRO Peaassambleel piisav toetus. Lisaks paluvad nad nõukogu eesistujal ja komisjonil hoida Euroopa Parlamenti kursis ÜRO Peaassambleel surmanuhtluse üldise moratooriumi suhtes saavutatud tulemustega.

 

Saadikud mõistavad hukka ka Saddam Husseini hukkamise ja viisi, mil hukkamine läbi viidi, samuti tema poomise ärakasutamise meedias.

 

Parlamendiliikmed toetavad resolutsiooniga Itaalia parlamendi saadikutekoja ja valitsuse algatust. Itaalia parlamendi saadikutekoda võttis 27. juulil 2006. aastal ühehäälselt vastu resolutsiooni, milles nõuti Itaalia valitsuselt, et see "esitaks järgmise ÜRO Peaassamblee käigus ja pärast EL partneritega konsulteerimist - kuid ilma ühehäälsuse nõudeta - resolutsiooni ettepaneku surmanuhtluse üldise moratooriumi kehtestamiseks kaotamaks hukkamised kogu maailmas".

 

Seejärel otsustasid Itaalia valitsus ja Euroopa Nõukogu 9. jaanuaril 2007. aastal ühendada jõupingutused, et koguda algatusele võimalikult suur toetus.

 

22. jaanuari 2007. aasta koosolekul otsustas Euroopa Liidu üldasjade nõukogu, et New Yorkis kaalub Euroopa Liidu eesistuja Saksamaa võimalust alustada uuesti arutelu surmanuhtluse üldise moratooriumi ettepaneku kohta ja mil viisil seda teha.

 

Veebruari alguses leiab samuti aset kolmas surmanuhtluse vastane maailmakongress.