Et üksteist availkes kohtades ära tunda, võitsid väidetavad agendid kasutusele salamärgid ja -fraasid. Näiteks New Jerseys tegutsenud agendil Richard Murphyl paluti ühele kohtumisele kaasa tuua ajakiri Time, mille ta pidi võtma vasakusse kätte, kui tundis ohtu. Tema kaasvandenõulase küsimusele: "Vabandage, kas me võisime kohtuda Maltal 1999. aastal?" pidi Murphy vastama: "Jah, tõepoolest, Ma olin La Valettas, kuid 2000. aastal."
Ühe teise juhtumi puhul kasutati järgmist küsimust-vastust:
"Ütle talle, et onu Paul armastab teda."
"Olla mais jõuluvana on imeline."

2. Nähtamatu tint ja krüpteeritud fotod

New Yorgis pesitsenud spioonid Juan Lazoro ja Vicky Pelaez kasutasid uurijate väitel nähtamatut tinti, et edastada Vene ametnikele sõnumeid ühel reisil Lõuna-Ameerikasse. Tarvitati ka steganograafiat.
Lisaks laadisid spioonid igapäevase väljanägemisega fotosid avalikele veebilehtedele, kust nende kaastöötajad seejärel piltide sisse peidetud sõnumeid otsisid.

3. Maetud varandus

Seattle`i piirkonnas tegutsenud agendipaar Michael Zottoli ja Patricia Mills kaevasid 2006. aastal välja hunniku raha, mille oli maa all matnud nende kaas-spioon kaks aastat varem. Varanduse matmiskoht asus New Yorgi osariigis Wurtsboro linnas 10 sentimeetrise mullakihi all. Et Zottoli ja Mills raha üles leiaksid, oli koht markeeritud pruuni õllepudeliga.

4. Kotivahetused

Kottidega vahetati raha, pangakaarte, kõvakettaid ja muud kraami. FBI uurijad vaatlesid näiteks juhtumit, kuidas kahtlustatav Christopher Metsos ja vene ametnik vahetasid omavahel identse välimusega pruuniga käekotid ühes rongijaamas.

5. Lühilaine raadiod ja morse koodi sarnased raadiogrammid

Väidetavad spioonid suhtlesid Moskvaga lühilainepikkusel. Mitmed vahetatud e-kirjad viitavad ka raadiogrammide kasutamisele.

6. Privaatsed võrgustikud sülearvutite vahel

Vene diplomaatidega suhtlemiseks kasutati erilisi wi-fi ühendusi. Seni spioonidest enim tähelepanu saanud Anna Chapmani ja Vene ametniku sülearvutite vahel oli salajane eravõrk. Uurijad tegid ülestähendusi, et selle abil suhtles Chapman nii Barnes&Noblesi raamatupoes, Starbucksi kohvikus kui ka lihtsalt pargipingil istudes.

7. Loomanimed

Spioonidele tehti ülesandeks luua kontakte Ameerika Ühendriikide valitsus- ja õppeasutustes, laboratooriumites ja mõttekodades, et korjata üles igasugust konfidentsiaalset informatsiooni. Oma sihtmärkidele pandi loomade nimed nagu näiteks "Papagoi" või "Kass".

Artikkel kirjutatud portaali "The Week" materjali põhjal.