Omandatud narkootilist ainet hoidis ta nii enda elukohas Tallinnas Õismäe tee asuvas korteris kui ka enda kasutuses olevas sõiduautos Ford. Samuti andis ta osa omandatud marihuaanast edasi tuvastatud ja tuvastamata isikutele.

Nii andis ta näiteks ajavahemikul 2011. aasta juuli algusest kuni novembri alguseniTallinna erinevates piirkondades vähemalt viiel korral väikeses koguses marihuaanat – korraga 1 kuni 5 grammi marihuaanat – ebaseaduslikult edasi Raulile.

Sealhulgas andis Michal 31. oktoobril enda elukohas Raulile edasi ühe minigrip kilekoti 5 grammi marihuaanaga, millest osa – 0,056 grammi marihuaanat jäi Rauli valdusesse. Samuti andis ta 1. novembril Tallinnas Kase tänaval enda kasutuses olevas sõiduautos Ford Raulile edasi minigrip kilekoti 4,73 grammi marihuaanaga.

Samal päeval kahtlustatavana kinnipidamisel leiti ja võeti Michali kasutuses olevast sõiduautost ära kolm minigrip kilekotti kokku 14,68 grammi marihuaanaga.

Seega mõisteti Michal süüdi suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus omandamises, hoidmises ja edasiandmises ning mõisteti talle karistuseks kaks aastat tingimisi vangistust, mille hulka arvati ka eeluurimises viibitud kaks päeva.

Samuti tuleb Michalil tasuda riigituludesse sundraha summa 725 eurot, narkootilise aine ekspertiiside eest 756 ja 168 eurot ning DNA ekspertiisi eest 3 192 eurot. Ülejäänud osas jäävad menetluskulud riigi kanda.

Lisaks peab justiitsministri vend kinni pidama kohtu poolt määratud reeglitest: elama kohtu määratud alalises elukohas; ilmuma kriminaalhooldaja määratud ajavahemike järel kriminaalhooldusosakonda registreerimisele; alluma kriminaalhooldaja kontrollile oma elukohas ning esitama talle andmeid oma kohustuste täitmise ja elatusvahendite kohta; saama kriminaalhooldusametnikult eelneva loa elukohast lahkumiseks kauemaks kui viieteistkümneks päevaks ning saama kriminaalhooldusametnikult eelneva loa elu-, töö- või õppimiskoha vahetamiseks.

Justiitsministri vend Mihkel Michal on varem kriminaalkorras karistamata. Kolm aastat tagasi juhtis ta ühel hommikul autot 2,5-promillises joobes, sai kopsaka rahatrahvi ja jäi viieks kuuks juhiloata.

Mullu sügisel ilmunud väljaandes Reformikiri rääkis Michal oma vennast kui tublist nuputajast, kellel oli noorena kõvasti nutti reaalainete peale.