"Kõige enam on levinud arusaam, et kondoomi pealepanek on tülikas ning kondoomi kasutamine anaalseksi ajal vähendab mõnutunnet," kirjutavad uurimuse autorid Liilia Lõhmus ja Aire Trummal.

Viimase anaalse vahekorra ajal meessoost partneriga kasutas kondoomi 54 protsenti vastanutest. Antud näitaja oli samal tasemel ka 2004. aastal.

Enamik oraalses vahekorras olnutest ei ole suuseksi ajal kordagi kondoomi kasutanud. Iga kord on seda teinud kõigest üks protsent vastanutest. 2004. aastal kasutas oraalseksides alati kondoomi kuus protsenti vastanutest.

Võrreldes Tallinna ja Harjumaa vastajatega on mujal Eestis elavate homode seas kolm korda rohkem levinud arusaam, et HIV ja suguhaigused ei levi anaalseksi kaudu: vastavalt neli protsenti ja 12 protsenti.

Mõned küsitlusele vastanutest teatasid, et neil on olnud väga palju partnereid. Meessoost anaalseksipartnerite suurim arv oli 350.

Internetis korraldatud küsitlusele vastas üle 230 mehe, kes külastavad geilehekülgi. Neist 66 protsenti pidas ennast homoseksuaalseks ja 24 protsenti biseksuaalseks. Ülejäänud ei osanud oma seksuaalset identiteeti määratleda.