H2 ja Cadillac XLR) seisavad seal sildiga "Production intent" (tootmiskavatsusega), kolm on aga täiesti uued.


Põhja-Ameerika General Motorsi uus juht Bob Lutz tekitas pealtvaatajate hulgas kenakese elevuse, kui sõitis Detroiti näituse lavale lahtise sportauto Pontiac Solstice'i roolis.

Lutz oli varem Chrysleri kontserni juht ning just sel ajal jõudsid seeriatootmisse üliefektsed Plymouth Prowler, Dodge Viper ja Chrysler PT Cruiser.

Ka GMi uudised on samamaigulised - võimsad, kiired, seksikad, kohati mineviku elegantsist inspireeritud. Lutzi väitel "usub GM, et just selliseid autosid tahavad inimesed täna juhtida". Ka pidavat kontseptautod olema sellised, et neid saab minimaalsete muudatustega kiiresti tootmisse juurutada.

Pontiac Solstice. Kaheistmeline kompaktne (pikkus 390 cm) rotster- või kupeekerega sportauto. Edasiviivaks jõuks 2,2liitrine turboga mootor (240 hj), tagavedu. Ameerika autole ebatüüpiliselt kasutatakse kuuekäigulist käsilülitusega käigukasti (Chevrolet Corvette'i oma). Interjöör on lihtne ja funktsionaalne, välimus "euroopapärane", silma torkavad hiiglasuured rattad (ees 19-, taga 20tollised). Projekteerimine ja kahe sõitva prototüübi ehitamine võttis aega kõigest neli kuud. Seeria-Solstice'i hind peaks jääma 20 000 dollari kanti, kuigi konkreetsed tootmisplaanid puuduvad.

Chevrolet Bel Air. Viiekümnendatel aastatel oli Bel Air üks stiilsemaid "suure Ameerika unistuse" esindajaid. Moodne nimekaim jääb alla mõõtmetelt, mitte aga stiili ja jõu poolest. Eriti nähtavad on viiekümnendate tsitaadid sisemuses - signaalirõngaga rool, käigukang roolisambal, raadioskaalat meenutavad "kellad" ja diivanilaadsed istmed. Viie silindri ja turboga 3,5liitrine arendab 315 hobujõudu ja 427 njuutonmeetrit.

Cadillac Cien. General Motorsi luksusmark tähistab oma sajandat aastapäeva (cien - hispaania keeles sada) Ferrari ja Lamborghini pärusmaadele pürgiva supersportautoga. Sellele viitab ka läbipaistvast tagaaknast paistev kompaktne ja võimas keskasendis V12 (7,5 l, 750 hj, 610 Nm). Disainistiil on uutele Cadillacidele iseloomulikult kandiline ja ebaiseloomulikult sale, kere ehitamiseks kasutati ohtralt süsinikfiibrit, komposiitmaterjale ja alumiiniumi.