Telegram.ee versus Avanejad.weebly.com

Mida esindab?

Alternatiivmeediat.Tõelist alternatiiv­meediat.

Missioon

Siiras soov pakkuda eestlastele infot, mida nad pea­voolu­meediast ei leia, ning kõigi mõttemaailma avardada ja seeläbi Eestis asju muuta.Avaneda 24 tundi päevas ja 7 päeva nädalas.

Tunnuslause

“Läbipaistev meedia”“Sa avaned pauguga!”(“You open with a bang!”)

Peatoimetajad

Mariann Joonas – 31aastane, pole maailma kõige targem ega kõige lollim inimene. Vanad ja targad hinged, Saturni ja Neptuuni endised asukad. Stiililt meenutab Nelli Teataja Jaak Leeri (Martin Aare).

Hetkeseis

Ressursid on otsakorral. Peatoimetaja tegi Telegrami lugejatele video­pöördumise, milles annab teada, et kui vähemalt pooled Telegrami lugejatest teeksid nende arvele aastase püsi­korralduse suuruses 1 euro, tuleksid nad omadega välja.Avanejad jätkavad ilmumist ning vannuvad, käsi käbinäärmel, et erinevalt vaimutööstuse agentide huvisid teenivatest alternatiiv­reptiil­meedia­portaalidest, nagu Telegram ja Puhastaevas, ei hakka nad kunagi ennast lugejate ees alandama, s.t raha küsima, sest raha ju tegelikult ei eksisteeri.

Statistika

Alates märtsi lõpust Eesti kõige külastatavamate veebilehekülgede esisajas. Alexa.comi andmetel möödusid külastajate arvult Eesti Ekspressist, kes on 75. kohal, nemad aga 63.Avanejad on juba ammu ees Eesti Ekspressi reisiküljest.

Reklaam

Reklaami­ostjad veel kardavad millegi nii tavatuga nagu Telegram end siduda.Avanejate lehel jooksevad ajutegevust soosivad reklaami­mootorid.

Näiteid lugudest

“Eesti muusik: kohtusin reptiilidega”;“Tähele­panelik vaataja märkas Marsil sisalikku”;“Must auk “näksis” super-Jupiteri”.“Eesti diskor: andsin Pärnu Grillfestil tulnukale peksa!”;“Kokk Malle Läsn: sain keha trimmi tänu nahktoitumisele!”

Keemiapilvedest

“Keemia­pilved sisaldavad erinevaid kemikaalide segusid ja mõnikord isegi viiruseid. Selliseid triipe selges sinises taevas näha on väga häiriv, neid ilmub aina juurde ja lõpuks ei olegi päikest enam näha,” arutleb Rootsi keskkonna­partei liige Pernilla Hagberg.Keemiapilved ehk chemtrail’id koosnevad korallitolmust ja nanokiipidest.

Poliitikast

“Vilja Savisaar-Toomast: Mina UFO-desse usun küll. Ma ei ole neid kunagi küll uurinud, aga ma lihtsalt ei ole nii ülbe, et arvaks, et kusagil mujal kosmoses ei võiks olla elu.”Artikkel “Eesti on islami­erakonna tulekuks küps” – “Parteid rahastavad Dubai nafta­mogulid, kes on juba ammu aru saanud, kui hea Eestis elada on. Sõna “hea” tähendavat soodsat geo­poliitilist asukohta. “Vennaskond” garanteerib, et võidu puhul makstakse igale eesti­maalasele 5000 eurot puhtalt jätte. Üsnagi arvestatav rahasumma on aga jäämäe veepealne osa – lubatakse nii tasuta kütust kui ka tasuta õhutransporti.”

Reptiilidest

Telegram on seoseid reptiilide ja inimrassiga leidnud aga USA tähtsate härrade juures. Nii äratavad kahtlust Obama turvamees kui ka George W. Bush, kellel avastati ühel hea­tegevus­üritusel jäädvustatud pildil vampiirilik kihv. Tele­gram arutleb: “Kui oletada, et Bush ongi kujumuutev vereimeja, kellel on raskusi oma päritolu varjamisega, siis poleks nad mitte mingil juhul sellist kaadrit kahe silma vahele jätnud…”Avanejad on avaldanud valiku reptiloididest, kes Eesti territooriumi valitsenud ja ihaldanud on, nende seas Jaroslav Tark, Reptiil­kuningas Valdemar II ja Kümnendi­kreptiil Konstantin Päts.

Näpunäiteid lugejatele

“Kuidas teha ise deodoranti”, 12.6.2013
“14 põhjust, miks iga päev mangot süüa”. 31. 5.2013
“TEST: Selgita välja, kas oled reptiil!” 7.6.2013
“Häbinääre käbinäärmeks (1. osa): imelisi harjutusi avanemiseks!” 5.3.2013