GILD100 on koostatud võrdleva hindamise meetodil, mis lubab anda ettevõtete eelduslikule börsiväärtusele võimalikult erapooletu hinnangu. See tähendab, et tegu pole mitte GILD Bankersi poolt koostatud finantsprognoosidele tugineva väärtushinnanguga, vaid ainuüksi firmade avalikel aastaaruannetel ning võrreldavate ettevõtete börsiväärtustel põhineva hinnanguga.

GILD Bankers moodustas iga ettevõtte või sektori kohta sobiva võrdlusgrupi, kuhu valisime võimalikult sarnase tegevusala, kasvupotentsiaali, riskiprofiili ja kasumlikkusega tegutsevad börsidel noteeritud ettevõtted. Võrdlusgrupi ettevõtete kohta arvutati nende aastalõpu väärtuse kordajad (lihtsustatult öelduna jagati võrdlusettevõtte aastalõpu börsiväärtus tema 2007. aasta finantsnäitajatega, näiteks käibe, ärikasumi või omakapitaliga). Võrdlusgrupi kordajate mediaanväärtused rakendati omakorda hinnatava ettevõtte finantstulemustele ning selle kaudu tuletati ettevõtte omakapitali väärtushinnang.

Erapooletuse ning objektiivsuse huvides jättis GILD Bankers GILD100 koostamisel arvestamata mitmed nüansid, millega investeerimispanganduse meeskond igapäevaselt ettevõtete väärtust hinnates arvestab. Nende tegurite hulka kuuluvad näiteks ettevõtte suurus, omanike struktuur ja juhtkond, ettevõtte finantsprognoosid ning mitmed ettevõttespetsiifilised riskid (sh sõltuvus mõnest kliendist või tarnijast).

Seetõttu tuleb tulemust võtta kui üksnes antud ajahetkel kehtivat umbkaudset hinnangut ning kindlasti mitte ettevõtte ostu-müügitehingu eeldatava väärtusena.