Google'i (isikupärasel) kodulehel on mitu eelist MS Outlooki ees:

1. Google'i kodulehe võib käivitada suvalises arvutis üle maailma ilma erilist tarkvara omamata,

2. Google'i programme võib jagada inimestega üle kogu maailma,

3. Google'i programmid on tasuta.

Google'i kodulehe saab kokku panna moodulitest.

Mulle meeldib kõige rohkem minu kodulehe keskel asuv kollane märkmepaber (kuhu saab vabas vormis teksti kirjutada), mis on koopia kõigile tuntud kollastest kleepribaga (Post-It) märkmepaberitest, mida võib oma töölauale nähtavasse kohta kleepida. Google'i kodulehel asetseva märkmepaberi eelis on, et ma võtan ta lahti oma koduarvutis või tööl või sõbra juures või hoopis reisil olles suvalises arvutis, ja see märkmepaber liigub minuga igale poole kaasa.

Nüüd mu Google'i kodulehele paigutatud programmidest lähemalt.

* Google GMail - veebipõhine e-posti programm, kus praegu võib säilitada umbes 2,8 GB infot. GMaili on lihtne lugeda ka mobiiltelefonis.

* Google Notebook on hea internetis uurimistööd tehes, vajalikud lingid saab salvestada Notebooki faili, neid on kerge ümber reastada. Notebooki faile saab kaaslastega internetis jagada.

* Google Calendar - on ideaalne vahend aja planeerimiseks. Kalendrit saab jagada töökaaslastega. Programm võib saata meeldetuletusi nii meilile kui ka mobiilile.

* Google Reader (RSS-voo lugeja) - tohutult aega ja vaeva kokkuhoidev vahend info (uudiste) lugemiseks, ja seda kõike ühelt lehelt.

Google on viinud internetipõhiseks ka tekstiredaktori (Writely) ja tabelarvutuse (Google Spreadsheets), mis potentsiaalselt on valmis asendama Microsofti Office'i tarkvarasse kuuluvaid progamme Word ja Excel. Google'i programmide eelis on juurdepääs failidele suvalisest arvutist ja failide jagamine kaaslastega. Nad ei maksa kasutajatele midagi.

Google'i kodulehele saab lisada lehti ja rühmitada infomoodulid omavahel, kasutades alamlehti (vt joonist).

Ma ise olen Google'it kasutanud juba aastaid ja soovitan soojalt kõigile arvutikasutajatele Google'i veebilahendusi.