Diana, milleks teile on üldse vaja Eurovisiooni lauluvõistlust?


Ma ei jälgi võistlusel toimuvat esimest aastat – olen unistanud konkursil osalemisest. Arvan, et olen nüüd selleks valmis. Miks niisuguse lauluga? Mulle tundub, et sõdadeta maailm – see on iga inimese unistus. Pealegi on see idee minule kui inimesele, kes oli kunagi sunnitud Abhaasiast sõja tõttu lahkuma, väga südamelähedane.


Kas on tõsi, et teid toetas Saakašvili isiklikult?


(Naerab) Mind on toetanud juba kolm presidenti. Eelkõige Türkmenistani eelmine president.


Seejärel härra Putin. Ma oleksin rõõmus, kui minu looming meeldiks ka härra Saakašvilile.


Kas teie uus roll – emaroll (Diana laps ei ole veel aastatki vana – Toim.) – estraadiga ei konkureeri?


Konkureerib. Aga ma ei ole selles mõttes ju mingi erand! Raske on last minutikski jätta.


Sellepärast püüan seda mitte teha. Aga kui pean lühikeseks ajaks ära minema, on lapsehoidja pidevalt telefoni otsas – annab mulle kõigest teada. Meie esimene sõna oli ????, kuid tegelikult tuli peaaegu kohe selle järel ???? – justkui ???? ja ???? koos. Otsustasime, et meie hästikasvatatud laps ei taha kumbagi meist solvata, sellest siis ka see ????. Aga üldiselt olen ma veendunud, et elu on õnn. Õnn – see on perekond. Aga perekond – see on laps. Ja mina – mina olen õnnelik naine.


Kas teie nägemispuudega laste fond tegutseb?


Jah, aga ma tahaksin, et ta tegutseks veelgi paremini, veelgi rohkem. Ma tean ise suurepäraselt, mida tähendab nälg, külm, valu... Ja arvan, et seda teadmist ei tohi unustada.


See­pärast proovin aidata neid, kes kannatavad puudust. Olen ­veendunud, et piiratud ­nägemisvõimega inimeste seas on väga palju andekaid.


Te tulete enne Eurovisiooni veel ka Tallinna. Ja see ei ole teie esi­mene külaskäik. Kas teil on meist mingeid erilisi mälestusi?


Mäletan, et esinesin Tallinnas ja terve saal seisis. Tundsin seda. Teate, ma ei armasta üldse, kui mind haletsetakse. Ja mulle ei ole keegi midagi kandikul ette toonud. Aga ma ei luba ennast haletseda. Ja kui ma lähen lavale, siis ma unustan ära, et ma ei näe.


Ja mis puudutab Tallinna, siis mäletan, me jalutasime mööda linna, ja mitmed inimesed astusid minu juurde. Nende seas oli keegi naisterahvas, kes ütles: “Annaks jumal, et sa hakkaksid nägema.” See oli väga liigutav...


Kas on tõsi, et inimestel nagu teie on intuitsioon paremini arenenud?


Ma tunnetan naeratusi. Ja oskan külma naeratust soojast eristada.


2005. aastal abiellus lauljanna õigusteaduste kandidaadi, advokaat Pjotr Kutšerenkoga. 2007 sündis neil poeg Konstantin. Muide, mees saadab Dianat kõikjal. Ja ka selle intervjuu osas leppisime kokku tema kaudu. Ning ta on Diana kõrval ka Eurovisioonil.
Mõned faktid Diana Gurtskaja eluloost

  • Laulab alates 10. eluaastast.

  • Tema ande avastas nüüdseks juba surnud ema. Diana produtsent on tema vend.

  • 1995 võitis konkursi Jalta-Moskva-Tranzit. Sellest alates algas tema karjäär Venemaal.

  • Lõpetas Gnessinite nimelise muusikakooli.

  • Laulab oma kõige populaarsemates lauludes “hinge võluklaasist, läbi mille ta vaatab maailma” ja sellest, et “haavatud lind ei karda taevast”.

  • On laulnud koos Demis Roussose, Toto Cutugno, Nani Bregvadzega.