Lisaks haigekassa juhi konkursile otsitakse praegu uut juhti ka riigimetsamajandamise keskusele ja statistikaametile. Võrreldes kolme riigiasutuse juhtidele esitatud nõudmisi, jääb mulje, justkui ei otsitaks haigekassale mitte juhti, vaid osakonnajuhatajat.

Tänapäeval nõutakse kõigilt riigiasutuste tippjuhtidelt magistrikraadi, selgub töökuulutustest riigikantselei kodulehelel. Aga sellist kraadi ei nõuta haigekassa juhilt, kellele piisab bakalaureuse kraadist. Oluline pole ka erialane ega majandusalane haridus, piisab “haigekassa juhtimiseks vajalikest teadmistest”.

Reeglina nõutakse suurte riigiasutuste juhtidelt vähemalt kolme- kuni viieaastast tippjuhi kogemust. Haigekassa juhiks sobib aga inimene, kel on lihtsalt “organisatsiooni juhtimise kogemus”.

Nõudmisi uue juhi kandidaadile vähendas haigekassa nõukogu oluliselt ja ootamatult 18. juunil, pärast seda, kui oli nurjunud esimene konkurss, mil praegune juht Hannes Danilov ega Tanel Ross ei saanud kumbki piisaval hulgal toetushääli. Uus konkurss lõpeb 8. juulil.