Poolteist aastat tagasi kirjutas Jüristo Memokraadis, et paljude Eesti poliitikute arvates võiks rahvas mässamise asemel lihtsalt tööd teha – seisukoht, mis põhineb suuresti 1940. aastatel Joseph ­Schumpeteri poolt välja öeldud arvamusel, et “elektoraat ei suuda omapäi muud, kui kiini joosta” (arutult ringi joosta).

“Ma väga tahaks loota, et rahvas tõestab neile vastupidist,” kirjutas Jüristo.

Praegu ei nõustu ta kahtlusega, nagu oleks ta pettunud. Mees nendib, et pole rahvakogu toimetamistega kuigi hästi kursis, kuid asi pole selles, nagu ei saaks ta infot kätte.

“Püüan Eesti asjadest mitte huvituda, ja seni üsna edukalt. Muuhulgas kehtestasin endale sügisel Eestist lahkudes ka poliitilistel teemadel jauramise moratooriumi ning kavatsen sellest veel mõnda aega kinni pidada. See pole pettumus, tegelen lihtsalt muude asjadega,” rääkis ta.

Jüristo käis OWSi ajal New Yorgis ja jagas tagasi tulles eestlastele entusiastlikult kogemusi konsensuspõhisest otsustamisprotsessist, mis protestijate seas oli edukalt toiminud. Ta oli ka üks hartalastest, kes protestisid erakondliku süsteemi vastu ja nõudsid kodanikuühiskonnale suuremat hääleõigust.