Peakorraldaja Aivar Tõnso sõnul on eesmärgiks kohaliku muusikaelu huvitavamaks muutmine ning kontaktide võrgustiku tihendamine eri maade muusikute vahel. Lisaks Eesti artistidele astub “Heal uuel helil” üles esinejaid Egiptusest (Aladin Abbas, vokaal ja lauto) , Soomest (Kaj O, flööt) , Iirimaalt (Eamonn Doyle ja Rob Rowland, techno), Ameerikast (Auxmen, techno), Venemaalt (Roman Akušin, video) ja Kreeekast (Antonis Anissegos, klaver). 

“Idee küpses juba pikemat aega, kuid konkreetsema impulsi sain möödunud sügisel külastades Iirimaal Dublin Electronic Arts festivali,” räägib Aivar, kes on eelnevalt korraldanud lugematul arvul alternatiivsema suunitlusega üheõhtu-üritusi. Suuremat festivali on mitmeski mõttes kergem korraldada, selgus Aivari jaoks mõnevõrra üllatuslikult. “On rohkem aega rahulikult planeerida, ei pea jooksma nagu orav rattas. Kuna suuremal üritusel on suurem kõlapind, on ka organiseerijal paremad võimalused.”

Kuna Aivari muusikalised huvid on väga mitmekülgsed, on ka “Hea uue heli” programm  äärmiselt mitmekesine. Stiilidest on esindatud nii etno, rock kui psühhedeelia. Kogu ürituse naelana tõstab Aivar aga esile hoopis technogruppi Auxsmen techno sünnilinnast Detroidist. Auxmen astub üles reede öösel vastu laupäeva Von Krahli teatri ülemises saalis.

“Siin on käinud küll Derrick May ja Carl Craig, vaatamata mõlema suurele panusele väljendub mu arust Auxmeni kaudu rohkem Detroidi hinge, nad justkui oleks lähemal seal reaalselt toimuvale," iseloomustab Aivar festivali peaesinejaid. 

“On aeg rääkida techno tõelisest olemusest,” arvab Aivar. “Nüüd, mil kommertsiaalse ja rave´i – techno buum on läbi saanud. Progressiivne techno elab edasi.”