Eeloleval aastal mõjutab sind kõige enam mässumeelne ja sõltumatu Uraan; nende inimeste planeet, kes läksid vallutama Metsikut Läänt ja tulistasid puusalt. Tema positiivne mõju muudab sind söakaks, entusiastlikuks ja varmaks haarama kinni kõigest uuest (eeldusel, et see sind liialt ei seo ega kammitse), sellal kui Uraani negatiivne mõju võib väljenduda impulsiivsuses, kärsituses ja hulljulguses, mis viib sind lahku neist võimalustest (või inimestest), kellel/millel sulle tegelikult veel palju anda oleks.

Hoolimata sellest, et oled oma hinges valmis peaaegu kõigeks, võib argipäeval vähemasti aasta esimeses pooles olla pakkuda vähe inspireerivat — sinu partnerlussuhteid kontrollib konservatiivne ja status quo’d säilitav Saturn, sellal kui Marss liigub sihitult edasi-tagasi igavas Neitsi märgis. Suhetes kolleegidega (eriti ettearvamatute “loominguliste” tüüpidega) võib su kõrgenenud kriitilisuse tõttu esineda pingeid ning märtsi keskel näib üks skandaalike ka su enda jalgealust uuristavat, kuid Pluuto ja Jupiteri hea mõju näitab siiski, et suudad lõppkokkuvõttes teha mõistlikke valikuid ning oluliste isikute soosingut alal hoida. Tänu võimele töötada otsekui hobune peaks majanduslik kindlustatus aasta algul (vähemasti ajutiselt) paranema ning enamik Jäärasid edendavad väikeste praktiliste läbimurretega nii enda kui oma lähedaste elukvaliteeti. Veidi enne sünnipäeva on võimalik preemia või suurem rahaline võit.

Tähelepanu pööramine tervisele on a(s)jakohane, sest oled vastuvõtlik palavikule ja nakkustele. Paljud vanema põlvkonna Jäärad soetavad endale tänavu mõistliku hinnaga, ent kvaliteetsed kunsthambad, prillid või muud proteesid.

Aprillikuu soolakad tuuled võivad tuua kaasa kentsaka armuloo, mis saab alguse pahaaimamatust kodustlahkumisest või sootuks internetivestlusest. Kuigi sinu teflonsüdame külge ei hakka sel ajal naljalt miski, võib See Keegi Teine saada pealaest jalatallani sissevõetud, isegi kui ta oma tundeid sulle täies ulatuses kommunikeerida ei suuda. Maikuu lõpus võtab võimust Merkuuri ja Jupiteri pingeseis Chironi ja Neptuuniga, suurendades skandaalsete ajaleheartiklite või internetipostituste, intriigide ja paljastuste, möödarääkimiste ja vahelejäämiste, koguni pealtkuulamiste tõenäosust. Neil ühiskondlikus plaanis mõjuvõimsatel Jääradel, kel üht-teist hämarat südamel, võib esineda konflikte riigivõimu või politseiga. Ka juuni on paljude jaoks professionaalses plaanis äärmiselt keerukas aeg, sest Uraani ja Pluuto kvadraat võib oma ettenägematu mõjuga purustada vanu struktuure (aidates pääseda neist välja), kuid loomata tingimata nende asemele kohe uusi.

Südasuvi toob kaasa muutusi su isiklikus elus; nii konflikte kui nende lahendusi.

Mõnelgi Jääral võib mai ja oktoobri vahelisel perioodil lõppeda kaua püsinud (mõistuse)abielu. Kui oled vallaline, tasub sul sooja ja tasast tundetuld oodata ajalt, mil hämarduvasse suvelõputaevasse on ilmunud perseiidid; see on augustilt, kuid ka septembrilt. Tähtede seis näitab, et su kõrval on inimene, kes on oodanud su järgi juba kaua ning valmis investeerima teie suhtesse ka edaspidi — kui su ootused vaid (taas kord) liiga ebarealistlikud pole.

Viimane vihje: need Jäärad, kelle sünnikuupäev jääb märtsi, võivad olla eeloleval aastal ebatavaliselt vastuvõtlikud paranormaalsetele nähtustele või tõmmata magneetiliselt enda poole soolapuhujaid.

Võimatu pole eksimine mõne lahk­usu rüppe.


Sõnn

20. aprill — 20. mai

Sinu juhtplaneediks olev Veenus sümboliseerib õhtumaa kultuuris armastust ning armastus on see, mida sa elult kõige enam ootad. Oled oma elus nõrkenud nii mõnegi kuiva allika ääres, kuid nüüd, ajal mil õnneplaneet Jupiter Sõnni märki on liikunud, on sõnum lihtne — armastada tuleb ennekõike iseend. Massaaž, jooga, psühhoanalüüs või koguni šamaani abi aitavad sul vabaneda lähimineviku traumadest ja end igati hea potentsiaaliga aastaks parimasse vormi viia.

Tänu Jupiterile on sul kuni juunikuu keskpaigani vaid kord tosina aasta tagant korduv võimalus viia oma elu senisest paremale ja rahuldustpakkuvamale tasandile: võimalusteseemned pudeneks erakordselt viljakasse mulda, kui nad vaid peost valla söandad lasta. Kuigi oled loomult alalhoidlik, viitab Saturni asend selgesti, et status quo säilitamine vähemasti tööasjus ei too kaasa senisest oluliselt magusamaid vilju.

Mõtle sellele, kuhu tahaksid jõuda oma eluga järgmise 12 aasta perspektiivis, ning astu kõhklusteta vajalikke samme, olgu teemaks siis oma äri käimalükkamine, abiellumine, õppimasuundumine või kolimine välismaale. Sinu suurim vaenlane on passiivsus, mis, kombineerudes teiste Sõnnile iseloomulike negatiivsete iseloomujoontega, võiks viia misantroopliku nohisemise ja teiste õnne viljatu kadestamiseni.

Šanss kehakaalu suurenemiseks on reaalne, eriti märtsis. Tõtta trenni, sest Marsi asend näitab, et kui end vähegi füüsiliselt pingutad, oled senisest märksa vitaalsemas vormis. Ka seks on suurepärane kalorikulutaja. Kui oled vallaline, ei tule sul Amigos šampanjaklaasi taga veeta liiga pikki üksildasi tunde, sest tänu Lilithile ehk salapärasele Mustale Kuule, mis kuni 12. septembrini sinu märgis liigub, on kõigi Sõnnide (eeskätt aga naiste) seksuaalne ja animaalne külgetõmbejõud lausa erakordne. Kuna see astroloogiline mõjupunkt sümboliseerib võrgutamist, abielulõhkumist ja teisi ohtlikke mänge, peaksid naissoost Sõnnid samas tegema kõik endast oleneva, et mitte muutuda negatiivseks kangelaseks kellegi teise elus. Mis ka ei juhtuks: jää ausaks. Meestel ja biseksuaalsetel Sõnnitaridel tasuks hoida silmad lahti femme fatale suhtes, kes nende endi elukorralduse peapeale pöörata võib.

Majanduslikus plaanis on tüma aeg suve algus, mil mõnigi näiliselt nii hea teenimis- või investeerimisvõimalus võib viia rahakaotuseni. Koostöö ühe sõbraga, kes suudab uimastitele ja alkoholile vastu panna sama vähe kui kass palderjanile, võib lõppeda reputatsiooni kahjustava skandaaliga. Augusti keskpaik on samas igati soodne — Veenus ja Neptuun võivad tuua sõnumi, mis vastab sajaprotsendiliselt su ootustele, sellal kui tõsised professionaalid Marss ja Saturn aitavad sul oma elust minevikku hajutada olulist stressifaktorit, mis on sind häirinud juba pikemat aega. Varasügisesse seilad rõõmsalt täispurjes ning Saturni ja Veenuse liikumine Skorpionisse viitab sellele, et armastust, mida sulle pakutakse novembris, tasub uskuda vähemalt sama palju kui Andres Veerpalu.

Andku taevas sulle oskust õige inimene seekord ära tunda.

Viimane vihje: aasta esimeses pooles võivad paljud veel lastetud Sõnnid jõuda äratundmisele, et on vanemlikeks väljakutseteks lõpuks valmis.


Kaksikud

21. mai — 21. juuni

“Ma soovin, et seda poleks juhtunud, ma soovin, et sõrmus poleks mind kunagi leidnud” — umbes nii ohkas väike Frodo “Sõrmuste isandas” oma kannatusterohkel teekonnal Mordori poole, mille peale võlur Gandalf vastas, et nii ütlevad kõik, kes elavad keerukal ajal.

Sõrmus — õigemini küll kaks sümboolset sõrmusepoolt — on olemas ka sinu horoskoobis, koosnedes Kuu kulgemise tõusu ja langust sümboliseerivast Lohe Peast ja Lohe Sabast, mida India astroloogias tuntakse varjuplaneetide Rahu ja Ketu nime all. Keeruka mõjuga Lohe Saba (Ketu) viibib kuni augustini Kaksikutes ning kui oled oma senise eksistentsi juures pidanud esmatähtsateks vaid küsimusi stiilis “mis värvi džemper täna hommikul selga panna”, võivad su mõtisklused aasta esimeses pooles olla veidi enam igavikulist laadi. Ketu suurendab su persona intensiivsust, keskendumisvõimet ja väljanägemise dramaatilist kvaliteeti (mõnelegi Kaksikule on algaval aastal omane iseäranis läbitungiv pilk), kuid samas pole kindlasti tegu kerge seisuga. Madal energiatase ning oma eelmiste elude pika varju tunnetamine — karma toimimisele viitab su kaardis üsna mitu planeedimõju — on reaalne ning Lilith võib sind viia lähedasse kontakti nende deemonitega, kes pesitsevad sügaval-sügaval meie kõigi sees. On võimalik, et su ellu naaseb korraks isik minevikust; keegi, kes teab su südame Achilleuse kanda. On võimalik, et see kokkupuude tekitab sus soovi uputada oma mured esimesse ettejuhtuvasse napsiklaasi. Kuigi enamik Kaksikuid ei vaagu tavaliselt juhusuhtest juhusuhtesse, on šanss ärgata vähemalt ühel hommikul ses valedest valemas voodis siiski igati reaalne.

Moraalseid naelkumme vajavad õigel teel püsimiseks märtsis ka need Kaksikud, kes uimastite, rasvase söögi või omanikuta lebava kulla-karra suhtes tundetud ei ole.

Õnneks on su horoskoobis esindatud ka kaitsev ja tasakaalustav jõud — kaitseinglina toimiv Jupiter, mis pääseb täielikult mõjule 11. juunil, kuid sind juba varem leebelt vaimse uuenemise ja eneseleidmise teele püüab suunata. Leia endale emotsionaalne tagala; paik, kus saad abi ja tuge siis, kui tunned end kõige nõrgemana, olgu selleks siis usaldusväärse habemega psühhoterapeut, aja tuleproovile vastu pidanud sõber, vastuvõetav kirik või lihtsalt oma puu, mida vahel kallistamas käia. Andesta inimestele, kes teinud sulle liiga, ning otsi lepitust neilt, kelle suhtes sa ise pole mänginud kõige ausamat mängu.

Olukord kontoris on komplitseeritud — tänu Neptuunile ja Chironile pole ülemuste suhtumine sinusse prognoositav, kõikudes narrist sõbrannatsemisest ja su loomingulisuse ülistamisest (eeskätt veebruaris ja juunis) üksteisest möödarääkimise ja ebaausa lubadustemurdmiseni. Perioodid, mil suhted kergesti segaseks võivad minna, on märtsi keskpaik ja aprill: säilita külma närvi ning tee kõik endast olenev, et kontori intriigipunujatele võimalikult vähe töömaterjali anda. Valdkond, kus eeloleval aastal süsteemselt ja märksa ettearvatumalt olulist progressi saavutad, on kõik koduga seonduv: Marsi ja Pluuto trigoon annab sulle võimaluse olemasoleva kapitaalseks renoveerimiseks või pikkade eksirännakute järel endale lõpuks päris oma elamispinna ostmiseks. Hea ­uudis on seegi, et oled kõigest hoolimata zodiaagi populaarseimaid tegelasi — Uraan hoiab su sõpraderingi värske ja elava otsekui pulbitseva allika, mis ka kõige karmimal talvel ei jäätu. Midaslik puudutus kõiges, mida ette võtad — lotomängust loometegevuse ja laste sigitamiseni –, on sulle omane juulikuus.

Viimane vihje: 6. juunil asetleidev Veenuse ja Päikese ühendus on otsekui rõõmus fanfaarihõik, mis juhatab sisse esimesest märksa soodsama teise poolaasta. Südasuvi peaks tooma tõsiseltvõetavat ja töötavat romantikat ühe väga mehelikul elualal tegutseva vastassooesindaja kujul.


Vähk

22. juuni — 22. juuli

Kuu mõjualusena oled sa tundlik ning emotsionaalne natuur, keda eeloleval aastal mõjutavad otseselt kõige tugevamad ja karmimad planeedid. Pluuto paiknemine su horoskoobi seitsmendas sektoris viitab asjaolule, et sinule tähtis lähedussuhe või abielu on läbimas olulist muutustefaasi (eriti puudutab see neid Vähke, kes tulnud ilmale vahetult jaanipäeva järel). Õhus on erakordselt tugevat kirge ja vastastikust külgetõmmet, kuid ka kontrollivajadust ning tendentsi võimuvõitlusele. Mõnedki nüansid üksteise olemusest saavad sulle ja su partnerile selgemaks pärast 15. veebruari.

Kui oled vallaline, tõmbad aasta algul enda poole domineerivaid isikuid, kel võib olla seoseid julgeolekustruktuuride, valitsusasutuste, allmaailma või relvakaubandusega; Kadri Kõusaare “Alfast” laenatud väljendit kasutades alfa­isaseid või alfaemaseid. Neil Vähkidel, kes kuuluvad ise pigem beetade või gammade hulka, võivad mõistagi seista ees enesekehtestamise mõttes keerukad ajad; seda eriti siis, kui nende seksapiilne partner naudib vaid vallutamise kunsti ning oma aktsiaid vabalt turult sugugi välja tõmmata ei taha. Armukolmnurga tekkimine ühel või teisel kujul on tõenäoline aprillist augusti alguseni. Võimalikud on ka seksuaalsed eksperimendid, millest oma lapselastele kauges tulevikus pigem pajatamata jätad.

Sinu karjäärisektorit mõjutab ettearvamatu Uraan. Lase valla oma kreatiivsus ning julge olla revolutsiooniliste mõtetega väljatulija, kuid ära vaheta firmat või koguni tegevusala liiga impulsiivsel ajel — püsitöökoha leidmine ei pruugi olla sedavõrd kerge, kui algul tundub.

Sinu šansid saavutada edu kõiges raha puudutavas on suurimad augustikuus ning siis soosib tähtede seis ka kapitaalse, aastakümneid püsiva remondi tegemist või mõne mastaapse kinnisvaratehingu elluviimist. Olulist rolli võib Vähi elus eeloleval aastal hakata mängima keegi elatanud sugulane, kes senisest rohkem endast teada ja tunda tahab anda. On võimalik, et ta plaanib sind kirjutada oma testamenti, kuid päris kindlasti teeks eaka esivanema lugupidav ärakuulamine Vähile tema sugupuu kaugemad võsud (ning suguvõsa ajaloolised juured) suve lõpuks senisest selgemaks.

Viimane vihje: Oktoober on sulle aasta parim kuu, sest siiani takistusi ja tõkkeid tekitanud Saturn süütab semaforis korraga rohelise tule ning moodustab unistava Neptuuniga harmoonilise trigoonaspekti, muutes võimalikuks mõnegi ammuse suure unistuse teostamise. Kui oled üks neist Vähkidest, kelle lapsed jõudnud kaelakandmisikka, on saabunud aeg proovida elu mõne kaugema mere ääres või suunduda välismaisesse kõrgkooli soetama kauaigatsetud kõrgemat kraadi. Planeediaspektid näitavad, et ebakindluseks pole põhjust: sind hinnatakse kõikjal pigem kui et liiga madalalt.


Lõvi

23. juuli — 22. august

Sa põled kõigist tähtkujudest kõige eredama leegiga, kuid aasta esimeses pooles on aeg küsida: mis on selle säramise hind? Planeet Marsi opositsioon Chironiga soovitab teha oma elus niihästi majanduslik kui ka põhimõtteline inventuur. Nõuanne hoida silm peal väikestel kuludel kõlab väiklaselt (ja on seega su loomusega vastuolus), kuid oma suurejoonelise elutegevuse finantseerimine võib sinu jaoks muutuda senisest palju vähem stressitekitavaks, kui sulged pisikesed kroonilised rahalekked, revideerides kas või oma krediitkaardi püsiväljaminekuid ja vaadates üle näiteks selle, kas maksad oma side- ja energiateenuste eest optimaalselt hinda. Puhu tolm ka töistelt (kollektiiv)lepingutelt ja uuri, kas saad kõiki soodustusi, mis sulle õigusega ette nähtud — tänu Jupiterile ja Pluutole oled võimsas läbirääkimisvormis märtsikuus.

Planeediseisul on ka suurem, sümboolsem tähendus — ära lase varastada oma energiat ja armastust neil, kes seda ei väärtusta (pole saladus, et paljud Lõvid tõmbavad magnetina enda poole inimesi, kes kingivad neile jõuludeks parimal juhul takjašampooni või paki närimiskummi). Asi ei ole kinkide hinnas, vaid selles, millest ükskõiksus kõneleb. Kui näed, et su meelespidamiseks ei tehta vähimaidki jõupingutusi, siis kõnni edasi: sul on õigus partnerile, kes sind tõeliselt väärtustab ja väärib. Kuud, mis armastuse leidmise või lõkkelepuhumise osas sinu jaoks suurima potentsiaaliga, on jaanuar, veebruar, september ja detsember.

Karjääri mõttes on algav aasta sulle erakordselt edukas. Sinu pikaajalised pingutused saavad tasutud ning enamik Lõvisid võtab karjäärikaljul veel enne südasuve rahuldustundega sisse uue, päikselisema ja kõrgema koha. Augusti lõpust kuni oktoobrini liigub Marss läbi Skorpioni märgi, sümboliseerides vajadust loobuda sellest, mis sind tegelikult kunagi su koduses elus pole rahuldanud, ning luua selle asemele midagi täiuslikumat, rohkem su muutunud vajadustele vastavat. Olgu kõne all vana eluaseme remont või müük, lahku- või kokkukolimine, tänu Kaljukitse või Skorpioni märgis sündinud elukogenud sõbra nõuannetele õnnestub viimaks kõik nagu valatult.

Mõnele Lõvile võib see aspekt ennustada iluoperatsiooni läbitegemist.

Viimane vihje: sel aastal on ülimalt oluline mängida nende reeglite järgi, mis on üldiselt aktsepteeritavad. Ettevõtjatest Lõvil tasuks majandusaasta lõpetada eriti hea raamatupidaja teenuseid kasutades, sest mõne putukateadlasena pedantse maksuametniku huviorbiiti sattumine on tõenäolisem kui muidu.


Neitsi

23. august — 22. september

Sinu tähtkujule omistatakse praktilisust, kuid sündmused, millega sa eeloleval aastal kokku puutud, panevad sind kuulama pigem oma südame kui mõistuse häält. Neptuuni liikumine Kalade märki paneb sind vaatama oma elukaaslast (või muud olulist partnerit, võib-olla minevikust areenile naasnut) otsekui läbi binokli, nähes teda tegelikkusest märksa väiksema ja mõttetumana või, vastupidi, reaalsusest palju täiuslikumana ja üleidealiseerituna. Chiron — mis paikneb samuti sinu partnerlussektoris — viitab sellele, et armastuses on osa ohvritoomisel: sinult kas oodatakse ja anutakse midagi lausa manipuleerivalt või siis jäädakse tundetuks kõigi andide suhtes, mida selle suhte altarile kannad. Kui oled suhtes nartsissisti või alkohoolikuga, tuleb sul ilmselt tõdeda, et katsed teda tervendada ei tööta enne, kui su partner end ise aidata ei soovi.

Kui oled hullupööra kiindunud ega mõista, miks su tunnetele ei vastata, siis pea meeles — liigne armastamine ei ole tegelikult armastamine, vaid lihtsalt obsessioon.

Veebruar võib pakkuda ootamatut intiimsust, mis paremal juhul tülimarrastusi praavitab ja suurema läheduseni viib, halvemal juhul aga lihtlabaseks halastusseksiks osutub. Märts toob uusi tormituuli ning tähendab mõnegi Neitsi jaoks lahtilaskmist sellest, millest tükk aega kinni hoitud (tõsi, see ei pruugi õnnestuda esimesel katsel). Kui teede lahkuminek peaks aset leidma — ent otsused teed sa siiski ise ning tõelise armastuse korral pole ükski raskus ületamatu –, annavad Uraan ja Marss sulle piisavalt energiat, julgust ja iseseisvust, et matkal oma eluteekonna järgmise kontrollpostini üksi hakkama saada.

Kevade algus näib toovat kaasa ühe õnneliku välisreisi, kuid finantsstabiilsust tähtede seis praegu ei soosi ning raha võib aasta esimeses pooles laekuda ja kuluda märksa sporaadilisemalt kui tavaliselt — mõnel kuul on eelarvepurjed pingul täis, teisel jälle nukralt lontis. Raha hakkab liikuma sulle sobivamas suunas juuli tulles, kuid pastorina põnev Saturn manitseb kokkuhoiule ja säästlikkusele siiski kuni oktoobri alguseni.

Ametialaselt kujuneb sulle soodsaks aprillist algav pikem periood, kusjuures uue töö (või paremate tingimuste) leidmisel veab eeskätt neil Neitsitel, kelle amet seotud suhtlemise ja arvutiklahvide klõbistamisega. Jupiter lubab ülemuste üsnagi stabiilset soosingut, kuid kvadrant Neptuuniga muudab erandlikult keerukaks jaanipäevaperioodi — ootamatult kerge on vääratada skandaali, milles sa ei pruugi jääda patuoinaks, kuid mis sulle sellegipoolest midagi head ei too.

Viimane vihje: alates 17. novembrist avanevad romantika- ja seksitšakrad ning Veenuse ja Saturni ühendus 27. novembril tähendab paljudele Neitsitele uue ja õnnelikuma suhte (või suhteetapi) algust, kusjuures kandvas rollis on keegi keskmisest märksa šarmantsem tumedamate juustega isik.


Kaalud

23. september — 23. oktoober

Marsi nõrk asetus tähendab seda, et sul napib kuni 3. juulini energiat. Voodi võib sulle näida maailma parima pelgupaigana ning mõnedki Kaalud veedavad seal pikki ööpäevi, vaadates unenägusid, mis on ebatavaliselt põnevad, tähenduslikud ja intensiivsed (kuigi mitte alati kosutavad).

Sulle sobiks ideaalselt pagemine mõnda alpisanatooriumisse, et selle terrassil aina kõrgemalt käima hakkava päikse all kosudes oodata paremaid aegu, mis juba kesksuvel su jaoks tulemas on. Kahjuks pole enamikul Kaaludest võimalik sellist luksust endale lubada ning nii tulebki neil puutuda kokku mitmesuguste väikeste alatustega, mis lume alt väljasulavate koerajunnidena sulle silma torkavad. On võimalik, et pettud ajavahemikus märtsi lõpust mai keskpaigani tõsiselt inimeses, kellega oled (olnud) seotud tööalaselt, sellal kui tema esitab juhtunust vähemalt sama valjult ja kaeblikult oma versiooni. Ole sel segasel ajal ekstra ettevaatlik Jäärade, Skorpionite, Kalade ja Neitsitega ning väldi isiklikku passiivagressiivset käitumist, mis aitaks küll maandada meelepaha, kuid põhjustaks kokkuvõttes veelgi suuremat segadust. Sinu võime sündmusi kontrollida paraneb märgatavalt juunis, mil otsekohene Marss Kaaludesse saabub ja su põsed taas elutervelt punetama paneb.

Isikliku elu plaanis meenutab aasta sõitu ameerika mägedel. Saturni paiknemine Kaaludes näitab seesmist vajadust turvalisuse ja stabiilsuse järele, sellal kui su partnerlustsooni liikunud Uraan ässitab vastupidi otsima uut, läbiraputavat ja enneolematut. Veebruari keskpaiga ja märtsi lõpu vahel võib su ellu paiskuda erakordselt ekstravagantne persoon, kelle külluslik elustiil (või eresinine juuksevärv või seksikas madrusesärk või vallatu vuntsipikkus või eksootiline nahavärv) sind esimesest silmapilgust pöördesse ajab, kuid ära kiirusta liiga ruttu avama oma südame- ja kodu uksi, sest kas oled kindel, et su uuel sümpaatial pole kirevalt kriminaalne või meditsiiniline taust? Pea meeles, et monogaamia võib hormoonipalangu vallandudes tunduda maailma kõige aegunuma kontseptsioonina, kuid kui seiklemistuhin tabaks su partnerit, leiaksid polügaamial kohe olevat mitugi viga. Armukadetsemine koos õhtuste võõraste akende luuramise või koguni detektiivi palkamisega pole välistatud.

Jupiteri juunikuine liikumine Kaksikute märki sobib sulle paremini kui siidiseim Chaneli pluus — see positsioon soosib kõiki Kaalusid, kes armastavad reisimist ning kõrget lendu laiemas mõttes. Su sõnad kõlavad valjemini ja autoriteetsemalt kui seni ning mõnigi Kaaludes sündinu võib avastada, et on oma valdkonnas respekteeritud arvamusliider ka väljaspool Eesti piire. Rahalises mõttes on tulusaimad kuud september ja oktoober (välistatud pole päranduse pälvimine), augusti keskpaigas aga rakenda ettevaatust — liiga provokatiivne käitumine võib ohustada seksuaalse ahistamise või kallaletungiga.

Viimane vihje: kuigi tõsisemaks hüpohondriaks pole ilmselt põhjust, pole siiski paha mõte pöörata kõrgendatud tähelepanu oma üldtervisele ja läbida korralik tervisekontroll.


Skorpion

24. oktoober — 21. november

Sinu tähtkuju seostatakse kire ja seksuaalsusega ning Jupiter, mis liigub juba mõnda aega su horoskoobi partnerlussektoris, kannab praegu erilist hoolt, et avaldaksid oma karismaga unustamatut muljet nii neile, kes sind esmakordselt näevad, kui ka neile, kes sind juba mõnda aega tundnud on. Tänu inspireerivale Neptuunile suudad sel aastal orkestreerida õhtuid, mis partneri(d) keeletuks muudaks — eelroaks õhtueine austritest või kurblik film, pearoaks romantiline jalutuskäik mererannas või visklemine vesivoodil, desserdiks pikad märjad suudlused või keskööšampanja –, kuid mõnigi end sinuga juba mõttes sidunud inimene peab lõpuks tõdema, et oli vaid harjutuseks. Kuigi veel vallaliste Skorpionite soov altari ette jõuda kasvab aasta lõpuks suuremaks kui kunagi varem sel sajandil, rändab katsejäneseid, keda pikkadest kõrvadest hoides enne otsustava jah-sõna andmist mõõdetakse, ta käest enne läbi rohkem kui üks. Hoolitse turvaseksi reeglite järgimise eest, sest Neptuun suurendab suguhaiguste külgesaamise ohtu, viidates paralleelselt väljaspool abielu sündivate laste võimalusele või nende olemasolust teadliku(ma)kssaamisele.

Tõenäosus kohata tõelist romantikat on kõrgendatud märtsis, mil Veenus läbi su partnerlussektori tuhisedes vana või uue armastuse kullana särama võib panna, kuid ka väga maagilise, meela 6. mai täiskuu ajal ning ülisuure romantilise potentsiaaliga 27. novembri paiku, mil küllap mõnel eksootilisel rannal seistes endale lähedase inimese seltsis vaatad, mismoodi armuplaneet Veenus su enda tähtkujus stabiilsust sümboliseeriva Saturniga üheks saab.

Jupiteri viljastav mõju avaldub eeloleval aastal ka väljaspool armuareeni — sinu võime saada kasu erinevatest inimsuhetest on nüüd lausa hämmastav. Ärimehed ja -naised sõlmivad uusi, pikaks ajaks viljakaks jäävaid koostöökokkuleppeid, sellal kui abieluinimestel õnnestub avastada, et ämmadel ja äiadel on elus mängida ka positiivne roll. Praktiliselt igaüks, keda kohtad, leiab sel aastal legoklotsina oma koha su kasumimustris. Rahalisi probleeme võib tekitada vaid mängurlus; pahe, mille suhtes Skorpionid hetkel immuunsed pole. Samuti võivad loomeinimesi vedada alt nende alatud mänedžerid (eriti sellised, kes kannavad väikseid vuntsikesi).

Viimane vihje: tervislikus plaanis tuleks sul pöörata tähelepanu neerudele, alaseljale ja vererõhule, mis võib hakata kevadkuudel kõikuma korelatsioonis nurisevate alluvate või ootamatult iseloomu näitavate klientide arvuga. Töö ongi praegu su elu suurim stressifaktor ning mõnegi Skorpioni äikselöökidena ootamatu temperament võib aprillis-oktoobris üllatada nii kolleege kui teatud määral teda ennastki.


Ambur

22. november — 21. detsember

Kujuta ette hommikusöögikrõbinate pakki, milles iga maisihelves sümboliseerib mõnd tööalast pisiprobleemi. Nüüd püüa kujutleda, et eespool nimetatud pakk on su enda pea. Kuivõrd Marss ja Jupiter on aasta algul vallutanud su horoskoobi töö- ning karjäärisektori, oled lootusetult hõivatud teemadega, mis puudutavad su ametialast eneseteostust (teatud konkurentsi võivad töömõtetele pakkuda vaid tervisemured, sest su energiatase ei pruugi vähemasti aasta algul olla oma tavapärasel kõrgusel). Oled oma kollektiivi vaieldamatu raudvara, kuid sellest varandusest, mille kratina firmale kokku kannad, ei pruugi su enda pangakontole jõuda sugugi vääriline osa.

Õiglasema palgakokkuleppeni jõudmine peaks tänu Pluuto julgustavale mõjule olema võimalik märtsis: suudad endale läbirääkimistel ette manada kullipilgu ning nimetada soovitud summasid nii, et hääl reetlikult ei värahta. Kevade esimese kuu keskpaik on ka parim aeg suuremate äriprojektide käivitamiseks. Suhetes ülemusega jääb nääklemist ja pinget vähemaks jaanipäeva järel — väga võimalik, et su bossi tabab ootamatu vallandamine.

Eraelulises plaanis on aasta algus vähepakkuv. Kui oled abielus olnud juba kaua aega, võib vahel tunduda, et sinu ja su elukaaslase vahel on kehalise kontakti maksmimumprogrammiks üksteise valutavate liigeste vietnami salviga sissemäärmine. Pole imestada, et mõnigi Ambur — eriti see, kes oma partnerist noorem — hakkab päevalillena pead pöörama teiste valgusallikate poole: algul teadvustamatult, siis sellele aga aina enam õigustust leides. Jupiteri ja Veenuse kelmikas aspekt viitab samas võimalusele, et veidi enne kevadist pööripäeva on õhus romansivõimalus kolleegiga, kes on sulle juba ammu pilku visanud — tunned ta ära triibulise kampsuni järgi. Ka aprill on keerukas, sest Veenus on pingeseisus Neptuuni ja Chironiga, mistõttu eeskätt novembris sündinud Ambureil eksisteerib võimalus armuda sootuks valesse ja sobimatusse isikusse, kelle suhtes tekkinud illusioonide purunemine võtab tublisti aega. Stabiilsemaid ja esimesest hetkest õigena tunduvaid (ja õigeteks ka osutuvaid) valikuid lubab siiski alles aasta teine pool. Vallalistele on abiellumise tõenäosus tublisti üle 50%, sellal kui juba partnerlussuhtes Amburid tunnevad soovi ja vajadust kord partnerile antud truudusvandeid taas kord üle kinnitada. Oktoobris näib tähtedel olevat varuks teekond romantilisse paika, mis kord minevikus teie mõlema jaoks sedavõrd olulist rolli mängis.

Viimane vihje: Marsi paiknemine Skorpionis soovitab pimedate sügisööde tulekuks investeerida parematesse ukselukkudesse ja muusse turvatehnikasse: oht langeda kuritegevuse ohvriks on augusti lõpust oktoobrini mõnevõrra kõrgenenud.


Kaljukits

22. detsember — 19. jaanuar

Sinu juhtplaneet on Saturn, kuid vähemasti jaanuaris on tema juhivõimetest sama palju kasu kui kivist kinga sees. Süngemeelse ja kriipssuuga planeedi pärssiv mõju takistab karjäärialast edasiliikumist, muutes su ponnistused pigem katseks määrimata suuskadega mööda asfaltteed sammu sõita — jõupingutused on vägevad ja krigin kohutav, kuid loodetud kiiruse ja kergusega edasi saada ei õnnestu sellegipoolest. Nii mõnigi Kaljukits — rafineeritud ja hea maitsega, nagu selle tähemärgi esindajad enamasti — võtab töistele ummikteedele sattununa või äraütlemisi kohates heaga suusad alt.

Kui oled üks neist, kes leiab, et väärikad väljakutsed omal ametialal hetkel puuduvad, on aeg tegeleda enesetäiendamise või teiste õpetamisega. Neitsis paiknev Marss soosib igasugust haridusega seotud tegevust, seisku Kaljukits siis lektoripuldis või konspekteerigu tarku mõtteid kõrgema kraadi saamise nimel, sellal kui Uraan aitab leida ootamatuid (ja meeldivaid) sissetulekuvõimalusi näiteks stipendiumide või mitmesuguste ELi fondide kujul. Sõnnis paiknev Jupiter näitab, et suudad kõigele vaatamata nautida elu rohkem kui mõnelgi varasemal aastal, heast söögist kirgliku seksini. Mõnel mõistuseabielu elaval Kaljukitsel on kevadise pööripäeva paiku kokkuleppel abikaasaga teemaks armukese leidmine.

Uraan, muutuste planeet, soosib sel aastal elukohavahetusi või senise elamise uuendamist radikaalse disani tõekspidamistest lähtudes. Kuigi sinu sünnitähtkujuga kiputakse seostama konservatiivsust, võid sa sel aastal tunda ­ootamatut nõrkust innovaatiliste mööbliesemete, nooruslikult värviliste rõivahilpude ning koguni toonitud kehakarvade osas. Kui oskad Uraani pingelisi mõjusid osavalt kanaliseerida, saab maailm rikkamaks märksa õnnelikuma, kreatiivsema ja nooruslikuma sinu võrra, kelle nabarõngast lai maailm midagi teadma ei pea.

Kui oled vallaline ning avatud partneri leidmisele, toob mälestusväärse kohtumise kaasa august, mil Veeenuse ja Pluuto opositsioon tekitab sinu ja su tulevase teisepoole vahel sellise külgetõmbe, mida maailm pärast Sharon Stone’i “Basic Instincti” näinud ei ole.

Viimane vihje: aasta viimased kuud võivad tuua kaasa ühe väärika klubi või salavennaskonna liikmeks saamise.


Veevalaja

20. jaanuar — 18. veebruar

Sinu juhtplaneedi Uraani viibimine Jäära tähtkujus on soodne märk — oled särtsakas, mentaalselt ergas ning kõikvõimalike laia maailma uudis­te ja tehnikauuendustega rohkem kursis kui enamik su eakaaslasi.

Mõnigi Veevalaja soetab endale uue auto, mille isikupärane disain pakub naabritele ohtralt jutuainet. Märtsikuu lõpusirgel võimust võtval Marsi ja ­Lilithi oposistsioonil on aga pisut süngem mõju ning Veevalaja võib puutuda kokku sündmusega, mis teda emotsionaalselt tõsiselt traumeerib. On võimalik, et avastad mingi ehmatava tahu oma elukaaslase juures või paned tähele äripartnerite ebaausust. Eraelulistes suhetes on manipulatiivsust, mis võib väljenduda suurenenud seksuaalses agressiivsuses, armukadedas kontrollimisvajaduses või siis hoopis ühe partneri katsetes kasutada teist ära praktilist laadi kasu saamiseks. Sel perioodil laenuks antu võib minna kaduma aastateks, ilmudes lõpuks välja Bangladeshis või Bogotas.

Mõistagi on igas suhtes üks partneritest kontrollival positsioonil juba esimestest sekunditest peale; üks on see, kes tellib muusika, ja teine see, kes selle oma kehval vilepillil ette mängib. Kuid kas sa pead olema sellises suhtes?

Stressirohkel ajal pakub lohutust söömine ning aasta esimeses pooles — ajal, mil Jupiter on liikunud Sõnni märki — tasub sul oma vöökohale tõsist tähelepanu pöörata, vastasel juhul ähvardab oht soetada endale suvehooajaks kogu garderoobi ulatuses uued, senisest mõni number suuremad riided. Õnneks pole pottide ja pannidega toimetamine ju ainus tegevus, millele keskenduda — püüa suunata rohkem energiat muudesse kodustesse asjatoimetustesse, pööningute ja keldrite puhastamisse, kudumisse, lemmikloomaga askeldamisse, mööbli nikerdamisse. Armasta oma keha ning astu vajalikke samme, et su kodu saaks (või jääks) su kindluseks; turvaliseks paigaks, kus iga päeva lõpus uueks valmistuda (ja mille seinad kord ehk armastuse tooni võid värvida). Aasta teine pool võib suure tõenäosusega su ellu tuua uue armastuse, kusjuures väljavaated inimlikuks õnneks on eriti suured siis, kui tegu Amburi või Kaksikuga.

Viimane vihje: juulis võimust võttev Marsi kvadrant Pluutoga võib tähendada seda, et teravdunud õiglustaju ei lase sul kauem käed rüpes istuda. Eksisteerib võimalus, et sekkud tuliselt ühiskondlikesse protsessidesse avalikus diskussioonis osaledes või poliitikasse minnes või saad hoopis seotuks mõne pretsedenti loova kohtuasjaga. Eesti vajab juba ammu oma John Lawrence’it või Rosa Parksi!


Kalad

19. veebruar — 20. märts

Neptuun on sinu juhtplaneet ning tema saabumine Kalade märki 3. veebruaril märgib spirituaalselt kojujõudmist. See on väga aeglane ja ookeanina voogav aspekt, millega ei pruugi kaasneda üleöö tuntavat muudatust, kuid — taas kord sarnaselt ookeaniga, mis võib samuti alata hiilivalt, kilomeetrite laiuste soode ja mangroovivõsadega — selle planeediseisu mõju on üüratu ja majesteetlik. Ennekõike värskendab ta soolaka mereõhu kombel su hinge ja su loomingulisust; usku, mida tunned homse päeva suhtes ja suudad teisi ka enda suhtes tundma panna.

Eelolev aasta saab olema maagiline ja kuulsusttoov kõigile nendele Kaladele, kes tegutsevad valdkondades, kus vaja inspiratsiooni ja karismat (luuletajatest ja kunstfotograafidest mustkunstnikeni).

Marsi opositsioon Neptuuni ja Chironiga viitab samas sellele, et kui sa pole väga hoolikas selle suhtes, milliseid signaale välja saadad (ja milliseid lubdusi jagad), võivad su suhted nii eraeluliste kui töiste partneritega muutuda sogasemaks kui kanister värskeltfermenteeritud kalakastet. Sinu kui Kala kõige loomulikum reaktsioon oleks käituda passiiv-agressiivselt — lukustuda konflikti esimese varju peale koju, avada pudel absinti ja kuulata kuni meelemärkuse kadumiseni Santa Esmeralda lugu “Don’t Let Me Be Misunderstood”, kuid reaalses elus on efektiivsem viis siiski asjade selgeksrääkimine. Juju peitub ilmselt vastuolulistes ootustes — teiste kriitilisus, praktilisus ja nõudlikkus (eraeluliste suhete puhul ka partneri omanditunne) mõjub sulle arusaamatult ja väiklaselt, sellal kui sinu käitumine võib neile tunduda ettenägematu ja vähe vastutustundlik. Püüa leida kompromisse nendega, keda tahad edaspidigi enda kõrval näha, sest muidu võib aasta keskpaik tuua kaasa rahalisi vaidlusi, konflikte, kohtuskäimisi, lahutusi või kaotusi muus võtmes. Näib olevat nii, et mõndagi Kala ootab ees vähemasti üks pisarateküllane täiskuuöö.

Tänu Marsile oled samas vastassoo jaoks siiski vastupandamatult atraktiivne ning hiljemalt juunis on vallaliste Kalade ellu ­oodata annust romantikat, mille põhjustab uus partner; mitte see, kes vahepeal kahetsedes oma seisukohti on revideerinud. Värske suhe saab kõige tõenäolisemalt alguse seoses lühema reisi või internetitutvusega. Tark ei tõtta ning nii võib see armuafäär areneda oodatust sootuks aeglasemalt, kasvatades lehtede kolletama ja punetama löömiseks siiski uhke õie. Marsi ja Saturni ühendus augustikuus on märk sellest, et sügis pakub enam-mitte-nii-üksikuile Kaladele võimaluse kellegagi leivad ühte kappi panna.

Viimane vihje: Sinu suhtumine rahasse on sel aastal impulsiivne ning sissetulekuvallas on võimalikud nii ootamatud teenimised kui äkilised krahhid. Rohkem stabiilsust tõotab südasuvele järgnev aeg, mil mitmed Kalad kolivad avaramasse (ja ilusama vaatega) korterisse. Välistatud pole ka mõnda aega korraga kahe kodu pidamine, millest teine võib asuda muutunud töö- või õpingukorralduste tõttu muus linnas või koguni riigis.