Hiina "Guantanamo" paikneb Chengdu lähedases mahajäetud sõjaväebaasis Sichuani provintsis. Vangilaagri avastas India salaluure Research&Analysis Wing (RAW), pärast Hiina opositsiooni toetajate ülekuulamist, kes enne Hiinas põgenemist seal vangistuses viibisid. Hiina vangilaagris kasutatakse Guantanamole sarnaseid võtteid kinnipeetavate mõtete "ümberprogrammeerimiseks".

Arvatakse, et vangla kuulub Avaliku Julgeoleku Ministeeriumi (Gonganbu) osakonna "Laojiao" ehk "Ümberõpe läbi töö" haldusalasse, mis tegelb Hiina sunnitöölaagrite administreerimisega. Erinevalt töölaagritest, mille asukad on mittevägivaldsed opositsiooni toetajad, on Chengdu laager mõeldud neile, kes toetavad vägivaldseid proteste korraldavaid või välismaal tugipunkte omavaid liikumisi.

Enamik vangistatuid on Tiibeti iseseisvuse pooldajad, mungad ja ilmikud, keda riiklik julgeolek (Guoanbu) peab "ohtlikuks". Vangide hulka kuuluvad Hiina võimude vastaste protestide epitsentri, Kirti kloostri mungad, kellest kaks end hiljuti Tiibeti sündmustele tähelepanu tõmbamiseks põlema panid.

Laagriasukate hulka kuuluvad ka vaimse liikumise Falung Gong liikmed. Falung Gongi asutaja ja juht Li Hongzhi elab USA-s eksiilis.

Vangistatute koguhulka on raske määratleda, kuid arvatakse, et see võib ulatuda mitme tuhandeni.

***
Kuuba saarel Guantanamo sõjaväebaasis hoitakse vangis ja uuritakse USA kätte vangi sattunud terroriste.