Poekett teatab oma veebiküljel, et tema osanikeks on Luksemburgi kompanii Dorinda Holding kaudu kolm venelast - Dmitri Troitskii, Boriss Voltšek ja Dmitri Koržev. Tederi nime peremeeste seas enam ei ole.

Vene ärileht Kommersant kajastas müügiuudist möödunud nädalal pealkirja all „O`key vabanes aktsendist. Eesti miljardär Hillar Teder väljus keti omanike koosseisust".

Firmas FIM Securities töötav analüütik Maria Davõdova ütles ajalehele, et O´Key koguväärtus on 750-850 miljonit dollarit, millest Tederi osa moodustas 150-180 miljonit dollarit.

See tähendab, et eestlane võis teenida müügist 1,7-2 miljardit krooni.

Teder kinnitas Ekspressile müüki, kuid ütles, et see pole enam uudis, sest tehing toimus juba mullu sügisel. Siis tehti otsus, et tema Vene partneritele jääb Venemaa, Tederi mängumaaks saab Ukraina. „Olen sellest asjast toimetanud Ukrainas," märkis ta koha pealt antud telefoniusutluses.

Teder ei soostunud nimetama tehingu hinda. Ta ütles, et tegemist polnud mitte niivõrd osaluse müügi, kui firma jagunemisega. Ta ei lükanud ümber, et tehingu väärtus võis olla 150-180 miljonit dollarit.

„Oleme investeerinud Ukrainasse 250 miljonit dollarit omakapitali ja kavatseme veel kaks korda nii palju pankadest juurde laenata," märkis suurettevõtja.

Näiteks just täna arutab Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengu Panga (EBRD) juhatus Tederi uut äri Ukrainas. 164 miljonit dollarit ehk 1,8 miljardit krooni maksev projekt näeb ette kokku kolme kaubanduskeskuse projekteerimist, arendamist ja ehitamist, mis asuva Kiievis, Krivoi Rogis ning Simferoopolis. Ankurüürnikuks saab neis O`Key kaubanduskett.

EBRD kavatseb projekti tarbeks laenata ligi 140 miljonit dollarit (1,6 miljardit krooni), millest poole moodustab kommertspankade sündikaatlaen.

Projekti juhib Tallinna osaühing Expert Capital Management, mille pealik on alates tänavu maist endine hansapankur, Moskvas tudeerinud Raul Parusk. Parusk ütles Ekspressile, et esimene hüpermarket peaks uksed avama juba tuleval kuul.

Tederi Eesti-äride keskmeks on firma Ühendatud Kapital, mille „põhiliseks tegevusalaks on investeerimistegevus, lühi- ja pikaajaliste finantsinvesteeringute haldamine ja konsultatsiooniteenused."

Homme avaldatava Eesti kõige väärtuslikumate ettevõtete edetabelis GILD TOP 100 pälvis Ühendatud Kapital 21. koha. Tema väärtus oli aastavahetuse seisuga ligi 2,6 miljardit krooni.

Eraldi ettevõtted on Tederil ärideks Ukrainas ja Venemaal.

Hillar Teder sai Eestis tuntuks Audide müügi ja kaubanduskeskuste arendamisega. 90ndate keskel kuulus ta Ain Hanschmidti ümber koodunud nn Ühispanga klanni nagu ka Tallinki Enn Pant ja Viru Keemia Grupi punt eesotsas Priit Piilmanniga.

Mõne aasta eest tegi Teder ilma Venemaal, kui ta müüs koos äripartneritega veerandi kohalikust mahlaturust omanud firma Multon. Coca Cola maksis selle eest 500 miljonit dollarit ehk üle kuue miljardi krooni.

Enne O`Key müüki sooritasid Eesti ärimeestest tänavu väärtuslikumad ostu-müügitehingud Valeri Melnikovi Eurodeki seltskond, kes müüs Muuga sadamas asuva õliterminali firmale Mercuria Energy ning Indrek Rahumaa punt, kes otsis Oliver Kruuda käest Kalevi kommivabriku ja Tere piimatootmise.