„Usaldusväärne, temaga on alati mugav ja hea koostööd teha,“ kirjutas äripartner Aivar Heinola.
„100% sõnapidaja ja aus. Põikpäine, aga õpihimuline. Tõeline gentleman, kes alati hoolitseb ka nõrgema eest. Usklik. Hea sõber. Üks väheseid inimesi kellega võiksin luurele minna,“ rääkis soomlasest mööbliärimees Jori Ala-Jyrä.

Kes on see, kellest niimoodi räägitakse? Kõik need põhiväärtused, mis ühiskonda koos hoiavad, on kokku koondunud ühte isikusse. Kas võib veel üldse midagi paremat tahta? Kõlab peaaegu nagu muinasjutt.

See mees on Ats Pärnaste. Ülaltoodud katked on pärit ühest kümne aasta taguse kohtuprotsessi toimikust, kus Pärnaste oli süüdistatav talle võlgu jäänud mehe pesapallikurikaga peksmises. Suusakoondis oli parajasti küll Ramsaus maailmakarikaetapiks valmistumas, aga leidsid ikkagi aega Pärnaste jaoks toetuskiri kokku panna ning Eestisse teele läkitada. Allakirjutanute seas olid lisaks Maele, Ollele ja Rehemaale veel ka Erkki Jallai, Priit Narusk ja Risto Roonet.

Kohtule Pärnaste kohta iseloomustust andes Jori Ala-Jyrä veel muretses: „Kui peaks juhtuma nii, et ta jääb vangi, siis mina kaotan oma parima sõbra. Ühiskond saaks aga juurde veel ühe elus kibestunud inimese.“

Tegelikult oli Pärnaste tolleks ajaks juba teeneline kurjategija.

Pikemalt homses Ekspressis