Vandeadvokaat Indrek Lillo esindab vaidluses vastaspoolt, kellele Kangro võlgneb 357 000 eurot. “Ta on sellest praeguse seisuga tagasi maksnud minu mälu järgi 10 000 eurot,” ütleb Lillo. “See ei rahulda meid.”

Mida siis Lillo tahab?

“Laitse Graniitvilla müükipanekut.”
Laitse graniitvillat on teleekraanilt näinud iga eestlane. Just sinna koonduvad telesarjas “Laula mu laulu” Eesti moosekandid, et esitada üksteise laule, valada paar pisarat ning üksteist kiita.
Lisaks toimuvad seal alatasa kontserdid ja üritused. “Tal on graniitvillas pidevalt ­kliente ja ma ei saa aru, miks ta võlga ära ei saa maksta,” küsis Lillo.
Lillo esindab Philip Consulting OÜd, mille taga on üks Eestis tuntud laia joonega ärimees. Ent kuna ärimehe elustiil viis ta paari aasta eest tõsiste terviseprobleemideni, siis selles loos lähedaste palvel tema nime ei mainita.

Ärimehe ja Kangro tutvus algas 2006. aastal. Ärimees soovis enda koduhoovi hunnitut kuju elevantidest. “Ta tõesti tahtis neid tohutuid elevante,” ütleb üks tehingu juures olnud tuttav.
Teos on tõepoolest grandioosne – ühe suurema elevandi ja karja väiksemate elevantidega. Kuju pidi maksma kaks miljonit krooni. Valmis ja anti üle aasta hiljem. Ärimehe ja skulptori vahel ei olnud mingeid vaidlusküsimusi.

2008. aasta kevadel sõlmisid Kangro Skulptuuristuudio ja Philip Consulting kaks laenulepingut. Ühega sai Kangro 191 734 eurot ja teisega 172 561 eurot ehk toonases rahas üle 5,6 miljoni krooni. Koos esimese laenuga seati hüpoteek ka graniitvillale.

Jätkub homses Ekspressis