Kalju kodumajas puhkenud tulekahjus hukkusid tema abikaasa Dyana (33) ning pisipojad Kert-Paul (5) ja Keio(2). Põlevast majast suutis ainsana pääseda vanim poeg Kevyn (9).

Nüüd püüavad Kalju ja Kevyn kahekesi hakkama saama. Sel esmaspäeval tegi Kalju vallale taotluse uue korteri ostmiseks – rahvas on selleks piisavalt raha annetanud.

Kalju maja süttis tõenäoliselt ümberkukkunud küünlast. Küünal oli aga ainus valgusallikas, sest novembris lülitas Eesti Energia (EE) võla tõttu elektri välja.

Kubjaste juhtum näitab, kui kerge on sattuda võlglaste ringi. 370 eurone võlg tekkis mullu kevadel, kui saabus tasaarveldusarve. 

Elektrilevi juhatuse liige Tarvi Thomberg ütleb, et Laekvere põleng tõstatas olulise sotsiaalse probleemi.
„Parim lahendus peitub ilmselt osapoolte tõhusamas koostöös ja eriti sotsiaalabi süsteemi paremas toimimises. Infovahetuse parandamise osas oleme kindlasti valmis kaasa aitama ja lahendusi otsima,“ ütleb Thomberg.

„Kui võlatöötaja saab teada, et võlglase majapidamises on lapsed, siis kindlasti soovitame ja loodame, et inimene pöördub abi saamiseks kohaliku omavalitsuse poole. Paraku erinevatel põhjustel inimesed seda ei tee.“

Ka Kalju ei rääkinud kellelegi oma võlast.

Jätkub homses Ekspressis