Evelin häbenes paljastada oma keha keskkooli lõpuni, sest ta on väga tüse. "Mitte matsakas, vaid paks," räägib kooliõde. "Tema puhul ei tulnud üle kitse hüppamine kõne allagi. Õnneks keegi ei narrinud teda."
Praegu töötab Evelin eduka bürokraadina. Ta paistab endiselt silma tugeva ülekaaluga.

Nõos käisid viienda klassi lapsed aluspesus duši all. Sealse kooli kehalise kasvatuse õpetaja Ann Mardla ütleb, et keha häbenemine pole üksnes tüdrukute probleem: "Ühe poisi ema palus, et õpetaja ei sunniks tema poega pärast kehalise tundi duši alla minema, sest poiss häbeneb isegi kodus. Ma lubasin ta siis tunnist viis minutit varem ära, et ta jõuaks käia duši all enne teiste laste tulekut."

Marika (34) tunneb end aga 175cm pikkuse ning sajakilosena väga hästi: „Ma ei kavatse oma kaaluga iialgi kuuletuda sotsiaalsele normile!"
Pärnu rannas võib teda kohata bikiinides, sest tema meelest pole sugugi esteetilisemad naised, kel „kondine rinnak, rippuvad põlved ja kannikaotsad ning kunstpommtissidega naised.“

Ainus, kelle nimel tasub Marika arvates pingutada, on tema kaks väikest last. „Et nemad ei peaks mind häbenema. Aga seni nad peavad mind ikka ilusaks emaks ja ma olen sedavõrd kõrge enesehinnanguga, et pean end ise ka täitsa kenaks naiseks. Selge on muidugi see, et -20 kg ja ma oleks lihtsalt oluliselt pilkupüüdvam!“

Tervise Arengu Instituut korraldab iga kahe aasta tagant täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuringut.
Viimane uuring näitas selgelt, et rahvastik jagunes kahte leeri. Ühe osa rahva enesetunne oma füüsilise vormi osas läks üha paremaks, kuid samal ajal kasvas sama kiiresti ka ülekaaluliste ja rasvunute osa.