• Kord saabus Lenk tööle väga kurnatud moel. Ta oli eelmisel õhtul välja valinud ühe neiu Kungla hotellis olnud vene turistide seast. Hommikul magasid nad aga neiu rongi maha. Kuna kohver läks juba Leningradi poole teele, siis helistas neiu hommikul emale. Muuhulgas teatas, et ta läheb Heimarile mehele. „Mul läks kõht lahti,“ kurtis Lenk pärast kolleegidele.
  • Arne Kuusmann tegi AK-s 30 aastat põllumajandusuudiseid. Sõitis ikka majandisse kohale ja küsis kohustusliku küsimuse, et kuidas läheb ja kas ikka parem kui mullu. Kui ta pensionile läks, küsisid kolleegid, et kas ta enda tööga midagi paremaks ka muutnud? Kuusmann vastas, et ei ole. Kõige meeldejäävam seik karjäärist oli hoopis võttegrupi bussiga kraavisõit, kus ka kõik terveks jäid.
  • Välisminister Lennart Meri saabus pärast augustiputši Soomest ja teda võtab sadamas vastu Mihkels. Keset intervjuud märkas Meri, et sadamahoonel lehvib „fašistlik, kommunistliku diktatuuri sümbol“ ehk punalipp. Meri nõudis militsionääridelt lipu koristamist, kes küll vaidlevad vastu, kuna sadamaülem ei luba. „Mulle ei loe, ma olen Eesti Vabariigi välisminister,“ ütles Meri.

***

Loe täismahus artiklit 15. juuli Eesti Ekspressist