Mõru maitset tundvaid retseptoreid reguleerib geen TAS2R38. Ajakirjas American Journal of Clinical Nutrition avaldatud uuringus tuvastati, et selle geeni üht varianti kandvad lapsed suudavad näiteks joogivees tajuda isegi väga väikeseid mõru-annuseid. Ning neist lastest keeldus katse käigus mis tahes köögiviljast 32 protsenti, samas kui "tavalistest" lastest suhtus köögivilja vaenulikult vaid 8 protsenti.

Seetõttu soovitavad teadlased vanemail, kes kohtavad lõunalaua taga meeleheitlikku vastupanu kaalikale ja porgandile, mitte oma maitset lastele peale suruda.

Köögiviljade mõrusust aitab vähendada nende keetmine-küpsetamine, märkis Rutgersi ülikooli toiduteadlane Beverly Tepper. Ning kui isegi see ei aita, tuleb vanemail end lohutada teadmisega, et lapse kasvades tema maitse kindlasti muutub.