Chung-Mung koo mõisteti käesoleva aasta veebruaris vangi, sest kõrvaldas üle 100 miljoni dollari ehk 1,1 miljardi krooni kompanii raha, et tasuda talle tehtud poliitiliste teenete eest.

Seouli peakohtunik Lee Jae-Hongi põhjendus kohtuotsuse muutmisele oli järgmine:  Hyundai Motori mõju tervele Lõuna-Kore majandusele on tohutu ning Chung Mong-koo on firma ja terve riigi autotööstuse sümbol. Kohtunik väitis, et ka lihtsad inimesed - ettekandjad, taksojuhid, ajakirjanikud - olevat pooldanud vanglakaristuse edasilükkamist. "Edasilükkamine" tähendab antud kontekstis, et kui Mong-koo ühtegi kuritegu järgmise viie aasta jooksul ei soorita, tühistatakse mõistetud karistus täielikult.

Küll aga palus kohtunik Lõuna-Korea teiseks kõige jõukamal mehel teha 1,4 miljardi dollari suurune annetus, pidada ettekandeid läbipaistvast majandusest ning kirjutada kohalikule meediale esseesid juhtimisest.

Mong-koo tähtsus Lõuna-Korea majandusele ja Hyundaile ilmnes kohe. Kui pärast vanglakaristuse mõistmist kukkusid autotootja aktsiad 3,15 protsenti, siis peale esimeest soosivat otsust tõusis aktsiahind 2,2 protsenti. Siiski kardetakse, et antud juhtum võib anta anda uute hoogu "Chaebolile" - perekondade valitsevatele konglomeraatidele, kes naudivad majandussaavutuste tõttu Lõuna-Koreas erikohtlemist.