Kuus kuud väldanud lugu lõppes sellega, et 5. jaanuaril vahistas Harju Maakohus Ardo (21) ja Viljari (21). Noormehed peeti kinni pärast seda, kui neil oli alust arvata, et plaanitud kuritegu on toime pandud.

Ardot ja Viljarit kahtlustatakse pantvangi võtmises eesmärgiga sundida kolmandat isikut mingit tegu toime panema. Süüdimõistva kohtuotsuse korral karistatakse sellise kuriteo eest 3- kuni 12-aastase vangistusega (Karistusseadustiku § 135 lg 1).

Kriminaalmenetlust alustati 2007. aasta detsembris, mil laekus teave, et seni teadmata isik planeerib Eesti ettevõtja tütart pantvangi võtta ning nõuda tema vabastamise eest lunaraha. Kriminaalmenetlust juhtiva riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse sõnul planeerisid kahtlustatavad väga rasket isikuvastast kuritegu. Samas hoidis Keskkriminaalpolitsei kiire ja asjatundlik tegutsemine ära halvima võimaliku tulemuse ning noormeestel isikut reaalselt pantvangi võtta ei õnnestunud.

„Mõlemad noormehed on varasemalt kriminaalkorras karistamata ja just seetõttu olen kriminaalmenetluse jooksul mitmel korral üllatunud, kuivõrd jõhkrat kuritegu kahtlustatavad kavandasid," ütles Evestus.

Keskkriminaalpolitsei direktor Elmar Vaheri sõnul teavitati ettevõtjat ja tema perekonda neid ähvardada võiva ohu eest niipea kui võimalik. „Selliste kuritegude puhul on määrava tähtsusega kriminaalluure teostamine, et omaksime informatsiooni võimaliku planeeritava kuriteo kohta juba enne selle reaalset täideviimist," ütles Vaher.

Ta kinnitas, et ettevõtja ja tema perekond ei sattunud kordagi reaalsesse ohtu.