08.02.2007, 00:00
Itaalia praevõistlusel esindab Eestit kiievi kotlet
Itaalias Cingoli linnakeses võisteldakse veebruari
lõpus praevalmistamises. Kolmandat korda peetava rahvusvahelise Antonio
Nebba nimelise võistluse teema on tänavu “kultuurilise
taustaga vanema retsepti tervislik ülessoojendamine”. Mikrolaineahi
jääb seega mängust välja.
Nelja Itaalia koka ning nelja muu Euroopa toiduvalmistaja sekka kvalifitseerus ka Eesti.
Meie riiki lähevad saapamaale esindama Demo Kaev (19, pildil) ja Taavi Kuusik (18), Haapsalu kutsehariduskeskuse kokaõpilased.
Oma juhendaja Kaire Raba eestvõttel soojendavad kokapoisid itaallastele kiievi kotletti. See ju igati kultuurilise taustaga vanem roog.
“Ei ole ta eriti tervislik, sisaldab võid ja praetakse teda rohkes rasvas,” hindab Raba kotleti tegelikku seisu. Et see Itaaliasse sobiks, pani Haapsalu rahvas kotleti täidiseks taluvõi asemel küülikuvahu. Tüümianimaitselise, kusjuures. Loobuti ka õlis praadimisest – kotletti hoopis aurutatakse.
“Niimoodi võtsime liigsed rasvad kotleti juurest ära ja proovime seda serveerida madala kalorsusega toiduna. Aurutamine on ju eriti tervislik valmistusviis.”
Kõvalolevad pildid tuli samuti Itaaliasse kõrgeaulisele žüriile saata. Fotod peavad tõestama, et poisid tõepoolest ise need peened road valmis teevad. Lisaks praele peab võistleja saapamaal tutvustama ka kohalikku veini.
“Läheme Itaaliasse nalja viskama – kiievi kotleti kõrvale valisime joogiks Põltsamaa karusmarjaveini. Tegelikult läheme võistlusele, et proovida, mis tase meie kokakunstil on,” lisab Raba.
Mis siis muud kui ???????? (ukraina k “Head isu!” – toim.)!
Nelja Itaalia koka ning nelja muu Euroopa toiduvalmistaja sekka kvalifitseerus ka Eesti.
Meie riiki lähevad saapamaale esindama Demo Kaev (19, pildil) ja Taavi Kuusik (18), Haapsalu kutsehariduskeskuse kokaõpilased.
Oma juhendaja Kaire Raba eestvõttel soojendavad kokapoisid itaallastele kiievi kotletti. See ju igati kultuurilise taustaga vanem roog.
“Ei ole ta eriti tervislik, sisaldab võid ja praetakse teda rohkes rasvas,” hindab Raba kotleti tegelikku seisu. Et see Itaaliasse sobiks, pani Haapsalu rahvas kotleti täidiseks taluvõi asemel küülikuvahu. Tüümianimaitselise, kusjuures. Loobuti ka õlis praadimisest – kotletti hoopis aurutatakse.
“Niimoodi võtsime liigsed rasvad kotleti juurest ära ja proovime seda serveerida madala kalorsusega toiduna. Aurutamine on ju eriti tervislik valmistusviis.”
Kõvalolevad pildid tuli samuti Itaaliasse kõrgeaulisele žüriile saata. Fotod peavad tõestama, et poisid tõepoolest ise need peened road valmis teevad. Lisaks praele peab võistleja saapamaal tutvustama ka kohalikku veini.
“Läheme Itaaliasse nalja viskama – kiievi kotleti kõrvale valisime joogiks Põltsamaa karusmarjaveini. Tegelikult läheme võistlusele, et proovida, mis tase meie kokakunstil on,” lisab Raba.
Mis siis muud kui ???????? (ukraina k “Head isu!” – toim.)!