Sherman oli II Maailmasõjas liitlaste tank. Ka firma Sherman omanikel on tankisti tunnused - millegipärast on sinna koondunud palju endisi Jaanus Otsa ja Olaf Hermani alluvaid kes pagesid firmast Skanska. Otsat ja Hermanit seal aga näha ei ole. Küll aga paistab Talinvesti kliendikonto.

Jaanus Otsa vedas tükk aega suurt välisfirmat Skanska põhimõttel midagi peremehele, midagi rehepapile.
Ka Kadrioru staadioni asemele ehitatud Buchenwaldi stiilis kortermajade maad kuuluvad osaliselt Otsale-Hermanile.
Äripäev süüdistab Skanskast pagenud juhte otsesõnu rehepapluses. Skanska osutus mitmel juhul ainult ehitajaks (näiteks Pirital kohtu poolt taunitud korrusmaja ehitusel), ent kinnisvaraga tegelesid Skanska juhid isiklikult.

Igaühele on selge, et ausam oleks Skanska rohkearvulistel juhtidel oma osa Skanskalt välja osta, kui kogu oskusteabega kõrvale põigata ja omaenda tank Sherman moodustada.

Jaanus Otsa saab ülihästi läbi Tallinna linnapea Edgar Savisaarega.
Kui toetuda Eesti Ekspressi palgamiljonäride tabelile, poleks Jaanus Otsal justkui olnud mingit põhjust dünamot teha ehitusfirmale Skanska. Nimelt on tema palk Eestis makstud palkade ja preemiate osas olnud pidevalt esirinnas.

Samuti ei saa kavalale ehitusmehele ette heita konformismi. Samal ajal kui teiste suurte ehitusfirmade juhid, näiteks Toomas Luman ja Toomas Annus astusid okupatsiooni aastatel Nõukogude Liidu Kommunistliku Partei liikmeteks, vältis sellist sammu Jaanus Otsa. NLKP liikmeteks astujad kirjutasid alla ustavusvandele, mis oli koostatud vabamüürlaste rahvusvaheliselt levinud vande eeskujul ja millele allakirjutanud vandusid truudust nõndanimetatud "ülemaailmsele proletaarsele revolutsioonile" ja terrorist Vladimir Uljanov-Leninile isiklikult.

Järeldada saab et Otsa sotsialistliku käitumise ajendid tekkisid alles Eesti Vabariigi taaskehtestamisel, ajendiks soov omandada uhkemaid käekelli, maju ning sisepõlemismootoriga sõiduvahendeid.