Enda täiskasvanuks saamise kohta ütles Uuspõld, et mingis mõttes on see toimunud - ta on rahulikumaks jäänud. „Võib-olla enam pole nii emontsionaalne. Varem emotsioonide pealt juhtusid igasugused ülejoomised ja muud jamad," ütles ta. Teiselt poolt jällegi mitte, näiteks tähelepanuvajaduse koha pealt. „Olen lapsemeelne ja siiamaani kompan piire, nagu laps," ütles Uuspõld, seostades seda ka uue näidendiga.

Vaata artiki alt fotosid, kuidas Jan Uuspõld ja Alo Kõrve teevad lavastaja Andrus Vaariku ja Monoteatri juhi Karl Kermese silme all „Isa" proove.

Muuhulgas pidi Uuspõld tüki jaoks leidma nelja varbaga naise, sest see oli stsenaariumisse sisse kirjutatud. „Leidsime, tuli üle 10 pakkumise, kolm meest oli ka. Eks meestel oli ka šansse, ma olen kuulnud, et sukkpükste reklaamis näidatakse tihti hoopis meeste jalgu," naeris Uuspõld.

Näidendi sisu: kui naine otsustab, et saame lapse

Näidendis arutab peaosaline mehe ja naise kooselu järgmise etapi ja pereelu põhiväärtuste ning eesmärkide üle. Seitse aastat koos elanud paar on saabumas tagasi koju suurepäraselt puhkusereisilt armunute linnast Pariisist. Lennukis sattuvad nad kõrvuti istuma perega, kus kasvavad kaks last - mõnekuune poiss ja paariaastane tüdruk. Isa peategelase silme läbi toimub seal peres paras õudus: karjuvad lapsed, titetoitu ja jooke täis kallatud riietega lapsevanemad, kelle kurnatust on keeruline mõõtagi.

Isa üllatuseks satub tema kallis naine lennukil nähtust sellisesse vaimustusse, et viib nende õnneliku, vaba ja noore pere järgmisele tasandile. Naine otsustab, et nad saavad lapse. Ligikaudu kaks tundi kestva etenduse jooksul viiakse vaataja tempokale ja humoorikale jalutuskäigule, mille jooksul saame põhjaliku ning kiire ülevaate, mis toimub ühes peres alates lapse saamise mõtte tekkimisest kuni lapse kolmeaastaseks kasvamiseni. Ja seda kõike mehe pilgu läbi.

"Isa" esietendatakse 16. märtsil Vene kultuurikeskuses.