naisi kiusab kirg tantsida. Ja piinab tohutu tantsukirg. Aga mehed ei saa sageli aru, miks naine tantsida armastab, kirjutas Rein Langi vanaema. Kallis vanaema! Põhjuseks võib olla tantstõbi (chorea minor), mis areneb aju koorealuste sõlmekeste reumaatilisest kahjustusest. Korduvate angiinide tüsistusena, põetuna kas lapseeas või hiljem, areneb ka krooniline mandlite põletik (krooniline tonsilliit).

Samasuguseks põhjuseks võivad olla ka läbipõetud ägedad nakkushaigused (sarlak, leetrid, difteeria). Osal juhtudel areneb krooniline tonsilliit pideva enesenakatuse tagajärjel isikuil, kes põevad näiteks kroonilist nohu või nina kõrvalõõnte mädast põletikku. Osal juhtudel on nakkusallikaks vigased hambad või igemete põletikud.

Hellita

käsi. Mine Pärnu Endla teatrisse. Loe suurt šokolaadiraamatut.

Osale

Jopakolla õlleaeroobikalaagris. Juua õlut rütmilise muusika saatel kogenud treeneri juhtimisel on tohutu nauding.

Ajakiri Anne

käis jalafetišistiga naistejahil. Jopa­kolla läheb kombluspolitseiga fetišistijahile.

Sportlikud poisid

on lõhnategijate uusim avastus. Allure Homme Sport sisaldab mandariini, pipart ja seedrit. Ka nende nn lõhnategijate “avastusi” sportlike poiste kallal kavatseb Jopakolla uurima hakata.

Vaata

kilest, plastikust, metallikust val­mis­tatud tulevikuriideid, mida ISEA raa­mes eksponeeritakse Kunstihoones, Rotermanni soolalaos ja EKA galeriis, ent ära unusta, et varem või hiljem pannakse meile kõigile selga ajatusse moeklassikasse kuuluv puusärk.

Kindlasti suudad

une pealt silme ette manada moemaailma skandaalseimad kingad, need sinised, millega parim kõndija Naomi Campbell kukkus Vivienne Westwoodi show’l. Kui ei suuda, võta enne magamaminekut kaks kuni neli gingkotabletti. Nii ergutad aju verevarustust ning kindlasti suudad edaspidi une pealt silme ette manada mitte ainult moemaailma skandaalseimad kingad, vaid ka püksid ja jope.

Mine

Pariisi ja šoppa ohjeldamatult. Kui raha ei jätku, siis näppa ohjeldamatult, kuni Prantsuse politsei sind ohjeldab.

Vaata lakke!

Kui suvel tuli inspiratsiooni otsides vaadata põrandale, siis sel sügisel pööra inspiratsiooni otsides pilk lakke.

Käes on sügis, rändlinnud asuvad teele. Kured, pääsukesed ja luiged kogunevad parvedesse, et asuda teele kaugele Egiptimaale, kus soojas Sharm El-Sheiki kuurordis ootavad neid mugavad neljatärnihotellid, basseinid ja valuutabaarid, et tiivulistel ja sulelistel oleks koht, kuhu põgeneda porise ja pimeda Eestimaa eest. Kurvalt vaatab minejatele järele Baltimaade ainus egüptoloog Stadnikov, ta tahaks justkui öelda: “Viige tervisi, rumalad linnud, targa Sergei poolt ninatule sfinksile!” Stadnikovi kõrval seisab Meelis Atonen, ka tema vaatab minejaid, justkui öeldes: “Targad linnud, oh nutke minu pärast ja võtke mind enesega kaasa!”

Ent kured, pääsukesed ja luiged lendavad vaikides lõuna poole. Stadnikov seab oma sammud läbi langevate lehtede kunstiülikooli, Atoneni aga viib rong ära kaugele Valgamaale, kus teda ootab truu Ragnar Kond ja hoiab suppi soojas, on hoidnud kõik need aastad, suppi ja viinereid, kõik see tuleb nüüd Atonenil ühekorraga ära süüa.

Käes on sügis, algab telehooaeg. Nii palju on uusi saateid, ehkki kõik vanadki pole veel ära vaadatud. Ma olen käinud juba “Nõrgimas lülis”, andnud intervjuu Urmas Otile, esinenud “Koosolekus”, “Hommikutelevisioonis” ja “Tähtedes muusikas”, varsti lähen “Miljonimängu” ja Maire Aunaste saatesse, kus räägin ära oma elu loo.