Kuninganna lennukist pudeneb välja salkkond numbritega särkides isaseid, kes üksteise võidu karjuvad ja ropendavad.

Peaminister Andrus Ansip läheb näost valgeks:

"Teie Majesteet ... teie loaga ... te lubate küsida...?"

"Ah need," viskab Elizabeth kuningannalikult käega, "need on mõned meie jalgpallihuligaanid. Me Philipiga küll keelasime, aga nad trügisid ikkagi lennukisse... Ärge kartke, ega nad midagi tee..."

Huligaanid on selle aja peale juba lennujaamas laiali pudenenud. Kaugusest kostab klaasikirinat ja karjeid. Kaks Falcki turvameest, kes julgesid öelda, et neile meeldib FC Flora, ripuvad juba pea alaspidi posti otsas, üks hooligan paneb neile just välgumihklist tuld külge. Ansip pöörab pilgu kõrvale. Need kõrgemate klasside meelelahutused...

19. oktoober, Kadrioru loss - FIVE O'CLOCK TEA

"No kus ta siis ometi on?" näugub punase vaiba otsas passiv Toomas Hendrik Ilves vihaselt. Isegi tema kikilips on külmast siniseks tõmbunud. Käsundusohvitser haarab mobiiltelefoni, räägib kellegagi krüpteeritud pominal ja kannab siis ette:

"Neil läheb veel aega, sest Edinburghi hertsog otsustas ikkagi ratsa tulla."

"Ratsa!" karjatab Ilves. "Kust ta hobuse sai?!"

"Olevat mingist lõbumajast tellinud. Mina ei teadnudki, et meil sellised teenused kah on..."

"Õu mai gaad!" ohkab Ilves.

Järgmine teade on umbes sama hull.

Käsundusohvitser räägib tükk aega telefoniga ja teeb siis nõutu näo:

"Ansip kannab ette, et kuninganna sõitis viimasel minutil hoopis mingile kellaviieteele ... See kellaviietee olevat aga täiesti korda tegemata, asfalt auklik ja puha... See olevat ainus tee, mida enne kuninganna visiiti korda ei tehtud... Nüüd saatis Ansip sinna kõik Eesti teerullid peale, mõne tunniga on korras..."

Toomas Hendrik tõttab Evelini lohutama, kel juba seitsmes leivategu aia taha läheb. Samal ajal sööstab rasketehnika Tartu maanteelt kellaviieteele. Mati Songissepp vannub tuliseid kuradeid ja ajab Sossi Klubi vastas püsti uue sildi: "Tartu mnt remont. Tööde lõppemiseni 628 päeva".

20. oktoober, Raekoja plats - CORGIDE RÜNNAK

Rahvas on juba hommikust saadik kohal ja ootab pikisilmi kohtumist kuningannaga. Üllataval kombel moodustavad üle poole Eesti rahvast kuninganna lemmikkoerad corgid. Anu Saagimil on rihma otsas 14, Ain Hanschmidtil aga 142 koera. Eks rikkuritel ole muidugi omad seadused! On ka muid loomi: Mati Kaal on tulnud Amuuri leopardiga, Urmas Sõõrumaa Jaguariga, Villu Reiljan Ruhnu karuga, Irja Tähismaa innoga ja Virzinja Kotkas üksi.

Kuninganna ilmudes satuvadki kõige suuremasse ärevusse just corgid.

"Kuninganna tuli! Kuninganna!" haugatab üks.

"Tema Majesteet! Meie päiksekiir!" ulub teine.

"Britannia, nüüd laineid valitse!" kilab kolmas.

Ja juba tormavadki sajad koerad üle platsi Elizabethi poole, peremehed rihma otsas järel lohisemas. Kuninganna kaardivägi ning dorgid (taksi ja corgi ristsugutis) sööstavad teda ennastsalgavalt kaitsma. Puhkeb päris paras möll. Eesti politsei ja Falck hoiavad esialgu kõrvale, oodates, kumb pool võidab. Selle koer te- ja inimkeerise keskel asuvat kuningannat jälgib üksisilmi Alex Lepajõe. Tema pilk ei lahku kuninganna briljantidelt, sõrmed tõmblevad ja suunurgast voolab sülge.

Olukorra päästavad inglise jalgpallihuligaanid, kes saabuvad just Lilleküla staadioni põletamiselt, Aivar Pohlaku pea teiba otsas. Abiväge nähes toibub ka meie politsei ja lööb corgid põgenema. Pisut räsitud kuninganna naeratab vapralt ja lehvitab ellujäänud rahvahulgale. Paraku ei ole rünnak möödunud kaotusteta: Edinburghi hertsogist on järel vaid maas vedelevad silinder, frakikuub ja Sukatripi orden.

20. oktoober, Tallinna vanalinn - STSEENE KUNINGLIKUST ABIELUST

Kuninganna kaaskond, ametnikud, politsei ja kogu Eesti rahvas (kaasa arvatud corgid) tormab hertsogit otsima. Ainuke, kes hüsteeriaga kaasa ei lähe, on Dmitri Klenski, kes uhkes üksinduses Pronkssõdurile lilli viib. Eestlased kammivad läbi haiglaid ja surnukuure, hertsogit paremini tundvad inglased aga kõrtse ja striptiisibaare. Ühest vanalinna pubist Philip lõpuks leitaksegi, istumas suures inglise poissmeeste seltskonnas. Hertsogi kaelus on kolmanda nööbini lahti ja tal on ilmselgelt juba väga hea olla.

"Teie siin, hertsog!" hüüatab Elizabeth. "Sellises kohas! Ma ei usu oma silmi!"

"Sa ei usu, mu arm, aga ma leidsin siit väga meeldivad inglise keelt kõnelevad noormehed!" viipab hertsog õlleste brittide poole, kes kooris mingit lollakat laulu röögivad.

"Aga, kallis!" jätkab Elizabeth. "Teie ei ole ju ometi enam poissmees!"

"Tean, kullake, tean," vastab Philip joviaalselt, "aga siin oli just happy hour, kaks õlut ühe hinnaga!"

Hiljem, kui karistuseks limusiini nurka seisma pandud Philip korraks Ansipiga üksi jääb, sosistab ta meie peaministrile:

"Need briti poissmehed rääkisid, et teil pidi siin jumalast cool olema! Pidu ja värk ja naised ja... Ma katsun järgmine kord üksi tulla, eks?"

20. oktoober, Tallinna Vanasadam - FAREWELL FOREVER

Lahkumistseremoonia läheb üle kivide ja kändude. Uus kleit seljas ja puretud sõrmed kinni seotud, seisab kuninganna jäigalt vaibal ning kuulab presidendi lahkumiskõnet.

"Ma hakkan nüüd teile kõnet pidama," alustab Ilves. "Kõigest ja mitte millestki. Tähtsast, tühisest ja umbes sama tihti olulisest ning loodetavasti ka huvitavast. Ilmast ei räägi, horoskoobist ka vaevalt. Meestest? Jep! Naistest? Mhmh. Sekka viskan tehnikajuttu ja et liiga läilaks ei läheks, siis tuleb paar auto- või tsikliteksti ka vahele..."

"Mis jama ma ometi ajan!" mõtleb Ilves ja heidab pilgu käes olevale tekstile. "Ah sa sinine saatan! Milline idioot mulle kõne asemel Justi pihku pistis?!" röögatab ta siis oma kaaskonnale, kes selle peale saba jalge vahele tõmbab. "Ja kes, kurat, selle veel Liisi Lassi "artikli" kohalt lahti tegi?!"

Üldine vaikus. Elizabeth II põgeneb Briti sõjalaeva pardale, viimase pildina kuningannast näeb Ilves tema solvunud kleidisaba tekiehitiste vahele kadumas.

Kuninganna järgmist visiiti annab Eestil ikka kuradima kaua oodata..!

Kranaadi prognoositoimetus