Kapo dokumentatsioonikomisjoni esimees Raivo Laul, mis selle avaldusega siis eriskummalist on?

Uurimisel selgus, et Pihli avaldus on kirjutatud Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse FSB ametlikule blanketile, mida tõestavad vastavad vesimärgid. Aga mis veelgi kohutavam, see paber ei heida varju.

Mida see tõestab?

See tõestab, et Pihli riigireetmissüüdistus on fabritseeritud Venemaa luure ja veel tumedamate jõudude poolt.

Milliste jõudude?

Uurimise praeguse seisu kohaselt võib otse välja öelda: selle süüdistuse taga seisab Saatan ise.

Kuidas te nii põrutavate avastusteni jõudsite?

Saatsime dokumendi laborisse üksikasjalikuks uurimiseks. Juba esimesel pilgul oli ju selge, et inimmõistus ei saa olla võimeline nii hirmsateks ja alusetuteks süüdistusteks. No vaadake seda sõnastust. “Jälgides justiitsminister R. Langi, välisminister U. Paedi, aga ka peaminister Andrus Ansipi käitumist selles situatsioonis, tekib mul kahtlus, et need valitsuse liikmed võisid toime panna kuriteo, mis vastab karistusseadustiku § 232 tunnustele...” – see ei ole enam inimese jutt, vaid kurivaimu enda kehastus sõnades.

Miks te Pihli avaldusele viieaastase juurdepääsupiirangu kehtestasite?

Sest selle ridade esitähed annavad kokku sõna ARMAGEDDON. Kui avaldus kurja inimese kätte satub, võib ta kogu maailma Saatana meelevalla alla anda. Viie aasta pärast on salatint paberilt haihtunud ja see pole enam ohtlik. 

Miks oli Saatanal vaja kolme ministrit nii rängalt süüdistada?

Ikka sellepärast, et nad duumasaadik Sergei Markovile ja tänaseks Vene valitsuse liikmeks saanud Vassili Jakemenkole viisakeelu kehtestasid. Mõlemad on pesuehtsad täisverelised kuradid. Saatanale ei meeldi tema pereliikmete ahistamine.

Kas võib oletada, et pärast riigireetmissüüdistuse läbikukkumist võtab põrguvürst ette uusi valitsusvastaseid rünnakuid?

Kindlasti võtab, eriti kui arvestada, kui ränki sõnu tema süüdistuse kohta on öeldud. Ansipiga on kõik selge. Tema põleb üsna pea põrgus, sest ta julges Pihli kirja poliitiliseks klounimängimiseks nimetada. Seda ei anna vanakoll iialgi andeks, sest igasugust naeruvääristamist peab ta enda kõige raskemaks solvamiseks. Iseasi, kas ta kutsub Ansipi kohe enda juurde või praeb enne veel mõnda aega kõrbeva majandusega riigi peaministri ametis.

Lang ja Paet võivad ehk kõige hullemast pääseda, kui nad kohe meelt parandavad ja pattu kahetsevad, edaspidi igal hommikul ja õhtul palvetavad, kiiresti armulaual käivad ning vaga ja kasinat elu elavad. Igasugune palgatõus tuleb kohe unustada ja seegi pisku, mida nad praegu saavad, santide ja kerjuste vahel jagada. Ja mis peaasi: nad ei tohi mingil juhul enam ühtegi tiblat Schengeni viisaruumi lubada, käigu Euroopa Liit nii kõvasti peale kui tahes. 

Aga muidugi pole nende julgeoleku garanteerimine mitte kapo, vaid Peltsebuli pädevuses.

Mis Pihlist edasi saab?

Pihl viibib kuni jaanuari keskpaigani transis ja seni võib tema suust kuulda vaid seosetut sonimist. Tõenäoliselt on ta üsna üllatunud, kui uuesti mõistusele tuleb ja teada saab, millega vahepeal hakkama sai. Aga olgu see talle õpetuseks. Soliidse erakonna juht ei tohiks nii lihtsalt mustade jõudude lõksu langeda.

Kas Pihlil endal on praegu vari?

Raske kontrollida. Ta on viimasel ajal ainult hämarates ruumides viibinud.