Suurettevõtja Märt Vooglaid, kes ostis möödunud aastal Hispaanias 90 miljoni eest kinnisvara, tahtis, et tema lapsed näeksid ilmavalgust Eestis. Tema mõlemad pojad Georg ja Roman sündisid Pelgulinna sünnitusmajas. See oli kaalukas põhjus, miks Vooglaid tegi kaaluka annetuse ? haigla sai temalt miljon krooni. Raha läks haiglapersonali ruumide kordategemiseks.

Ka ärimees Urmas Sõõrumaa toetab Pelgulinna sünnitusmaja, ta on koguni Pelgulinna sünnitusmaja toetusfondi asutajaliige. Tema seitsmes laps tuli ilmale samuti selles majas. Tüdruk sündis täiesti "keskmises mõõdus ja kaalus", teatas ärimees kohe pärast tite sündi. See on Sõõrumaa ja tema elukaaslase Kätlini teine ühine laps.

"Pelgulinna on laste sünnitamiseks viisakas ja armas koht," ütleb ka Jüri Mõis. Selles sünnitusmajas tuli ilmale tema esimene poeg. Eelmisest abielust on Jüril juba kaks tütart.

"Kas kaalusite erakliinikus sünnitamist?"

"Minu meelest peab sünnitusmaja olema suur ja hea tehnilise varustusega. Nagu Pelgulinna. Sel põhjusel ei valinud me abikaasaga erakliinikut. Välismaale sõitmist me isegi ei kaalunud," ütleb Mõis. "Oletan, et näiteks USAs sünnitamist peavad silmas vaid need, kes soovivad lapsele selle maa kodakondsust."

Õnnitleme! Ühendriikide kodanikuks saabki Katrin Šmiguni tütar Kristin-Helen, kes sündis tänavu veebruaris ? perekond Šmigunile justkui veel üheks olümpiakingituseks. Katrin ja tema tütar veetsid Denveri sünnitusmajas kaks päeva. Eestisse tuuakse tütar Ameerikast vanemate prognoosi kohaselt tänavu suvel.

Kui modelliagentuuri pidaja Beatrice sünnitas kaks ja pool aastat tagasi poeg Balthazari, valis ta samuti Pelgulinnas. "Minu arst, kelle juures ma käisin, oli Pelgulinnas ja tundus loomulik sünnitada seal," ütleb ta.

"Pelgulinna on kenasti korda tehtud, selles mõttes oli seal väga mõnus." Kahe viimase lapse ajal on Beatrice palunud endale ka lisaämmaemanda, kes tema eest eraldi hoolitseks. 

Noorima lapse tõi Beatrice ilmale keskhaiglas. "Siin oli mitmeid põhjuseid: üheks see, et oleme viimastel aastatel autota, ja keskhaiglas oli hea lähedal käia." Siiski kuulub Beatrice’i eelistus Pelgulinnale, kus pole "nagisevaid voodeid" nagu keskhaiglas: "Pärast sünnitust tahad puhata, aga seda on raske teha, kui voodi i ga liigutuse peale nagiseb." 

Tänavu veebruaris sünnitas ooperilaulja Annely Peebo ooperipealinnas Viinis poja. Annely, kes ei katkestanud laulmist ka lapseootel olles, ütles, et rasedus andis tema häälele erilise soojuse. Annely mees on samuti kunstiinimene, sellepärast sõltub paari elu tugevasti nende tööst. Töö dikteeris nende puhul lapse sünnikoha.

"Ei tulnud mõttessegi, et laps võiks sündida mujal peale Eesti," tunnistab aga ärimees ja presidendikandidaat Jaan Manitski. Tema on veidi üle 60, tema naine Anneli veidi üle 30. Nende ühised lapsed on viiene ja kahene. Mõlemad poisid sündisid Pärnus. "Lihtsalt naise vanemad elavad Pärnus. Seal ka sünnitasime... Vana haigla... vangla kõrval. Väga turvaline koht. Teenindus on tasemel," lõpetab Manitski.

Hede Kerstin Luik, kes töötas kuni lapsepuhkusele jäämiseni Statoil Eesti turundusjuhina, naudib oma tütrega koos olemist. Hede eelistas erakliinikut Fertilitas ja tema kirjeldustest käib pidevalt läbi sõna "kõige". "See on kõige meeldivam haigla. Sünnitajate toad ja vannid, milles saab sünnitada ? need on kõige-kõige..." jagab noor ema oma muljeid.