11. mai 2007. Vene parlamendi ülemkoja spiiker Sergei Mironov soovib anda Tallinnas rahutuste ajal hukkunud Dmitri Ganini nime tänavale, millel asub Eesti Moskva saatkond.
"Ganin oli vene poiss, kodanik, kes saabus Tallinna Peipsi järve kaldal asuvast linnakesest, et väljendada oma protesti, ta peksti jõhkralt läbi, aheldati käeraudadega verise laternaposti külge, ja ta suri, verest tühjaks joostes," väitis Mironov. (BNS)
Uurija kahtlustab Olegi jätkuvas tõe varjamises. Järgnevatel ülekuulamistel meenub Olegile üha uusi üksikasju.
Et Ganin viskas loomakliiniku autoparklast Woodstocki aknasse pudeli ja filmis pärast seda toimuvat oma telefoniga. Just neil minuteil süüdati Woodstocki sisustus põlema.
Et poisid läksid Vabaduse väljakule, kus korjasid lõhutud kioski juurest asju. Kuna väljakul midagi põnevat filmida ei olnud, otsustas Ganin naasta Tatari tänavale. Oleg järgnes talle.
Et Woodstocki ette jõudes märkas Oleg, et Ganin räägib mobiiltelefoniga, kirjeldab kellelegi nähtut. Sel hetkel hakkasid Woodstocki juurest jooksma Olegi ja Ganini suunas viis meest. Ganin jäi telefoniga edasi rääkima, Oleg aga hakkas viisikule vastu jooksma. Parkla kohal said ründajad Olegi kätte ja hakkasid peksma. Need eestlased kandsid musta värvi rõivaid ja kõrgeid saapaid ning nende pead olid kiilaks pügatud.
Uurija küsib, miks Oleg ründajatest ­eemale ei jooksnud.
Oleg: "Ma ei tea."

18. mai 2007. Vene president Vladimir Putin nõuab Dmitri Ganini surma põhjustanute vastutusele võtmist. "Tallinnas ei aetud lihtsalt meeleavaldus laiali, seal tapeti üks demonstrantidest. Inimesele ei antud abi, kui ta oli haavatud." (BNS)
Oleg kutsutakse Põhja politseisse uuri­ja Andrei Samorodovi jutule. Samorodovi asi on massirahutustes osalejad välja ­uurida. Seekord tunnistab Oleg üles, et viskas Woodstocki ruumidesse maast leitud paksu klaasiga ümbritsetud küünla. Pärast klaasi klirinat hakati nende peale eesti keeles karjuma. Karjusid baari juures seisnud inimesed, kes neid seejärel ka ründasid. Ent see pole veel kõik. Oleg saadetakse Põhja politsei uurija Anu Nukki juurde. Nukki uurib Woodstocki ründamise asjaolusid. Siin läheb Oleg lõplikult lõhki.
Oleg: "Tunnistan, et koos Dmitri Ganiniga viskasin kive Tatari tänaval Wood­stocki akende pihta. Mina olin Tatari tänaval koos Ganiniga siis, kui Woodstock oli juba teiste inimeste poolt lõhutud."
"Olin Ganiniga koos ka selle rahva hulgas, kes baari lõhkusid, kuid siis ma koos Ganiniga veel Woodstocki akende lõhkumises ei osalenud. Mina koos Ganiniga hakkasin viskama Woodstocki akende pihta siis, kui suurem rünnak oli juba lõppenud."
"Mina viskasin Woodstocki akende pihta kaks kuni kolm kivi, mis võtsin sealtsamast maast Tatari tänavalt. Baari aknad olid juba katki visatud. Nägin, et minuga koos ka Ganin viskas kive Woodstocki akende suunas."
"Ganin viskas kiviga midagi katki, kas see oli aken või midagi baari sisustuses, täpselt ei mäleta. Miks ma neid kive loopisin, võin seletada järgnevalt, et kui õhtul Söögiplatsil Dmitri Ganiniga kokku sain, siis mingil hetkel Ganin ütles mulle, et hakkame lõhkuma ja kõik."
29. juuni 2008. President Toomas ­Hendrik ­Ilves lahkus soomeugri maalimakongressil Vene riigiduuma väliskomisjoni esimehe ­Konstantin Kossatšovi Eestit halvustava kõne tõttu saalist. Kossatšov võrdles Dmitri Ganini hukkumist maride liidri peksmisega. (BNS)
Oleg astub septembris 2008 Harju Maakohtu ette. Teda süüdistatakse osalemises massilistes korratustes, kioski vara omandamises ning Woodstocki lõhkumises.
Oleg: "Kahetsen, et võtsin asjad ja viskasin küünla. Mina ei teadnud, mis inimesed kogunevad ja mis koht seal üldse on."
Kohus mõistab Olegile kaheksa kuud vangistust tingimisi pooleteistaastase katseajaga.

4. detsember 2008. Venemaa president Dmitri Medvedjev määras pensioni aprillirahutuste ajal Tallinnas surnuks pussitatud Dmitri Ganini emale. (BNS)
Helistan Rosenkovi kodusel telefonil. Toru võtab Olegi ema Natalia Rosenkova. Ema arvates valetas uurija talle, et poeg on juhtumis ainult kannatanu. "Ma ei saa aru, miks oli poissi vaja ilmtingimata süüdlaseks teha."
Ema ulatab telefonitoru pojale. Oleg räägib väga vaiksel murtud häälel, et õpib keevitajaks. Noormees nõustub kohtuma, et asja kohta oma arvamus öelda. Kohtumisele ta ei ilmu ning telefonikõnedele ei vasta.

Politsei jätkab Dmitri Ganini tapja otsimist 
Keskkriminaalpolitseil on viis meest, keda kahtlustatakse Dmitri Ganini ja Oleg Rosenkovi peksmises.
Ganini surnuks pussitajat pole kindlaks tehtud ja uurimine jätkub. Tema mobiiltelefoni leidis politsei Tallinna lähedalt karjäärist. Telefon on asitõend, sest sellega oli tehtud pärast Ganini surma mitu kõnet.