Haaveli kaitsja Jüri Leppik taotles täna ringkonnakohtus Haaveli varade arestimise määruse tühistamist, leides, et arest pole õigustatud ega piisavalt konkreetselt põhjendatud. Ringkonnakohus jättis määruskaebuse siiski rahuldamata.

Riigiprokurör Triin Bergmann ütles kohtus esinedes, et kuigi praeguse seisuga arutatakse Haaveli puhul investeerimiskelmusele kaasaaitamist, võib asitõendite lisandumisel olla tegemist isegi kelmusega.

Bergmanni sõnul olla Haavelilt arestitud varade suurus marginaalne võrreldes investorite saadud kahjuga suurusjärgus 200 miljonit krooni.

Haavelilt on arestitud kaks väärtpaberikontot. Kuigi Haavelil olla ka kaks korteriomandit on need kaetud suurte hüpoteekidega. Oma sissetulekuks on Haavel märkinud alla 500 000 krooni aastas ning kuigi ta kasutab sõiduautona Mercedest, ei kuulu ta sellegi masina tegelikku omanikeringi.

"Kui antud isikul on rohkem varasid, siis asuvad need väljaspool Eestit," märkis Bergmann.

Paar nädalat tagasi esitas prokuratuur investeerimisühingule Gild FAS (Financial Advisory Service) kahtlustuse investeerimiskelmusele kaasaaitamises ja palus kohtul arestida viis firma kontot.

Mullu detsembris Gild Financial Advisory Services AS-iga seotud võimaliku investeerimiskelmuse osas menetlust alustanud prokuratuur on pärast detsembris esitatud ühte kahtlustust esitanud veel neli kahtlustust. Mullu detsembris sai kahtlustuse endine autosportlane Erki Piirsalu, kes tegeles Aserbaidžaani investeeringute korraldamisega, mille eest pidi rajatama luksuselamute rajoon. Ta oli seotud OÜ Seaside Residence Baku võlakirjaemissiooni läbiviimisega. Seaside Residence Baku investeeringuid korraldas Tõnis Haavel, kes lahkus eelmise aasta detsembris Gild Bankersi partnerite hulgast.

Võlakirjaemissiooni investeerisid teiste hulgas Marcel Vichmann, Olari Taal ja Hans H. Luik.