”Maagia on tagasi!” hõikab vetsus selle nädala teatrikava uuriv krahlofiil rõõmsalt oma abikaasale, tüdruksõbrale või fuckbuddy´le.

Oot –oot…Tohoo tonti! ”Noh, ega maagia pole tegelikult vahepeal ära olnudki…” vastaksin ma tagasihoidlikult, kui see minu võimuses oleks.

Aga mõnes mõttes on WCs istuval teatrisõbral tuline õigus. Väga paljud asjad ja inimesed on tagasi. Tagasi on Von Krahli teatrirakukese mõned kosmosereisil käinud liikmed. Tagasi on lapi-eesti-Brüssel liinil sööstev staarlavastaja Kristian Smeds (”Jänese Aasta”, ”Mental Finland”).

Tagasi on tema ja Von Krahli Teatri koostööna aastal 2007 esietendunud Tshehhov´i ”Kajakas”. Tagasi on selge vastus küsimusele ”Kes on kes Eesti teatrimaastikul” - kes pussutab niisama tugitooliistmesse ja kelle käsi ikkagi päriselt verega määritud saab…

”Põgene! Siit tulevad uued vormid!” – ütleb taas Juhan Ulfsak Treplevina oma emale Arkadinale, keda mängib Lembit Ulfsak. Loomulikult ei ütle Juhan seda niisama, suusoojaks. Lavastuse taasesitamiseks on mõjuvaid põhjuseid. Esiteks Smedsi kapriis lavastada ümber kogu viimane vaatus. Teiseks ”Kajaka” osalemine novembri keskel International Stanislavsky Foundationi festivalil Moskvas.

Kaasa teevad veel Helgi Sallo, Aleksander Eelmaa, Taavi Eelmaa, Riina Maidre,Tiina Tauraite, Erki Laur.

 

Etendused Tallinnas novembris ja tuleva aasta veebruaris.

T.E